fbpx

Østfold Elektro går så det gnistrer

Østfold Elektro er et forholdsvis nytt selskap som allerede går så det gnistrer.

Da Dag Atle Brest overtok navnet Østfold Elektro og startet sin egen virksomhet høsten 2014, hadde han sett for seg en virksomhet med 5-6 ansatte. Nå er de 16 mann og omsatte cirka 25 millioner kroner i 2015.

- Planen var å starte en el-installasjonsbedrift med fokus på næringsbygg. Men det dukket opp noen flinke fagfolk som hadde kompetanse på bolig, og da de ble ansatte hos oss, gjorde vi om planene. Nå tar vi både prosjekter og serviceoppdrag innenfor alle typer bygg, både sterk- og svakstrøm, sier daglig leder og gründer Dag Atle Brest.

Konkurransedyktige

Mange i bransjen kjenner trolig igjen navnet fra andre virksomheter i distriktet. Han var blant annet med og startet Lyn Elektro i Sarpsborg i 2012, men valgte å trekke seg ut to år senere da det oppsto uenighet om den videre kursen. Brest overtok merkenavnet Østfold Elektro, som hadde ligget brakk siden 2006 og satset 100 prosent.

- Det nytter ikke å ta seg fri og sette seg i sofaen når man starter egen virksomhet. Jeg lever i og med jobben hele døgnet og trives med det. Vår organisasjon har en helt flat struktur og vi er i praktisk arbeid alle mann. Det gjør oss konkurransedyktige og svært fleksible. Nå har vi imidlertid funnet vår fasong på virksomheten og har ingen planer om å vokse oss større. Vi leier i stedet inn mannskap ved behov, sier Brest.

Nye og sultne

Østfold Elektro velger å spisse kompetansen til medarbeiderne på ulike områder. Selv om det ofte handler om å legge infrastrukturen for å få passende mengde strøm frem til lys, varme eller maskiner, er det stor forskjell på industri, prosjekt- og servicejobb.

- Derfor har vi egne serviceelektrikere og faste team som tar boligoppdrag, mens andre tar store prosjekter som det vi er i ferd med å avslutte hos Møller Bil på Ski. Dette har vært vårt største prosjekt hittil og har en verdi på rundt 13 millioner kroner. Det ligger helt oppunder det vi er i stand til å ta på oss, men vi har stor kapasitet og skal videre til nye store prosjekter. Ordrebøkene er rimelig fulle for 2016, ikke minst fordi vi er nye og sultne og strekker oss gjerne litt lenger for våre oppdragsgivere, sier Brest.

Viktig med fagfolk

Som fagmann har Dag Atle Brest stort fokus på elsikkerhet. Han er opptatt av å informere folk om hva man egentlig kan utføre selv, og det er i hovedsak ingenting når det kommer til el-installasjoner.

- Det er viktig å bruke fagfolk, slik at man slipper problemer hvis det skulle skje noe. Det er viktig å kunne dokumentere at installasjoner er utført av godkjente fagfolk.

0
0
0
s2smodern

 

Siste fra Moss