fbpx

God start for Asker Entreprenør i Follo og Østfold

Høsten 2015 etablerte Asker Entreprenør seg i historiske Konventionsgården i Moss.

Høsten 2015 etablerte Asker Entreprenør seg i historiske Konventionsgården i Moss. Etter bare noen måneders drift er de i gang med flere prosjekter og har allerede nådd budsjettet for 2016.

Entreprenørselskapet som startet i 1990 under navnet Sandbækken Entreprenør AS har hovedkontor på Hvalstad og et tredje avdelingskontor på Romerike. Bedriften omsetter totalt i 2016 for cirka 750 millioner kroner og har 110 ansatte. Avdelingen i Follo/Østfold omsetter for cirka 180 millioner kroner og har 14 medarbeidere så langt.

En viktig start

Planen til selskapet har lenge vært å etablere tre avdelinger rundt Oslofjorden. Nå har vi hovedkontoret på Hvalstad og avdelinger i Moss og på Hagan. Det gjør oss i stand til å betjene hele området rundt Oslo på en effektiv måte. Plasseringen på Verket i Moss er strategisk god, siden dette området skal utvikles og bebygges med 300 000 kvadratmeter i løpet av de neste 15-20 årene. Allerede nå har vi fått en fot innenfor og skal i gang med rehabilitering og ombygging av en av de gamle bygningene etter Petersonkonsernet som stengte dørene i 2012. Nå er det Høegh Eiendom som eier hele Verket med de tidligere fabrikkområdene. Her skal blant annet Verket Scene etableres, og selv om prosjektet ikke er stort, er det viktig for oss å komme i gang, sier regionleder Bjørn Sikkeland, som selv ble rekruttert fra Høegh. Han tror likevel ikke det vil være avgjørende for å vinne fremtidige kontrakter.

14 medarbeidere

- Nettverk og kontakter er alltid viktig, men til syvende og sist er det pris som avgjør når de etablerte entreprenørene konkurrerer. Nå står vi foran en runde med prekvalifisering i forbindelse med det første boligprosjektet inne på industriområdet. Det skal bygges 22 000 kvadratmeter, og her vil Asker Entreprenør gjerne være med i konkurransen. Vi retter vanligvis fokus på prosjekter i størrelsesorden 75 til 300 millioner kroner, og dette kan være noe større, men det skal vi håndtere, sier Sikkeland.

Avdelingen i Moss har allerede 14 medarbeidere og aktiviteten er stor. Nye prosjekter skal kalkuleres og pågående skal ferdigstilles. I fremtiden ser prosjektsjef Kjetil Moth for seg en utvidelse av staben.

- Vi skal ha tre operative prosjektgrupper, hver på fire personer og en innestab på tre-fire medarbeidere. I tillegg skal vi etablere en serviceavdeling med fire - seks ansatte. Dermed er vi oppe i 20 medarbeidere allerede. Både områder i Østfold og i Follo er spennende for oss, og med den aktiviteten vi ser kan det hende vi vokser enda mer, sier Moth.

Leverer tidligere

Asker Entreprenør har ingen egne håndverkere, men ansetter kun prosjektledere, anleggsledere og formenn.

- Vi samarbeider godt med flere etablerte håndverkerbedrifter i lokalmiljøet. Dette er selskaper vi stoler på og har gode erfaringer med, sier Bjørn Sikkeland.

Akkurat nå er en del av staben i full sving med ny skole og idrettshall i Trøgstad i Indre Østfold og et kombinasjonsbygg på Langhus bestående av 32 leiligheter og 2500 m2 næring. Begge disse er prosjekter til nærmere 100 millioner kroner og dermed perfekte for Asker Entreprenør i Moss.

-Kombinasjonsbygget skal overleveres i løpet av året. Skolen og idrettshallen skulle overleveres i juni 2017, men nå ser det ut til at vi faktisk klarer å bli ferdige med idrettshallen i desember i år. Dermed står den klar til bruk et halvt år før skolen, sier Kjetil Moth.

0
0
0
s2smodern