fbpx

LS og Konica Minolta i digital toppklasse

LS Offset i Sarpsborg har tatt steget opp i digitaltrykkens elitedivisjon.

Takket være den markedsledende digitalprinteren fra Konica Minolta kan LS Offset levere trykksaker med en bildegjengivelse som hittil ikke har vært mulig.

- Vi har hatt digitaltrykk som produkt i mange år, men følte et behov for både enklere og bedre tjenester. For oss har dette vært en betydelig investering, men vi satser litt ekstra på digitaltrykk og tror markedet vil fatte stor interesse for kvaliteten vi nå kan produsere, sier daglig leder Claes Fredrik Lindstrøm i LS Offset. Han legger til at maskinen også kan produsere etter den tradisjonelle metoden med noe redusert bildekvalitet. Dette er aktuelt for enklere produkter, mens High Chroma gir et resultat som trolig vil falle i smak hos alle som krever høy kvalitet på foto i sine trykksaker, som for eksempel eiendomsmeglere, bilforretninger og andre.

Kvalitetsforskjell

- Ingen tvil om at LS Offset nå har tatt et skritt videre, sier account manager Tolly Kronbäck. - Dette er det nyeste på markedet og det er bare et fåtall trykkerier i Norge som har investert i en slik maskin. Den har gjort Konica Minolta til markedsleder, sier Kronbäck.

- Tradisjonell digitaltrykk gir liten kvalitetsforskjell uansett hvilken maskin den blir kjørt på. Derfor er det viktig å kunne tilby markedet en bedre løsning. Maskinen LS Offset nå har investert i kan printe bilder slik de sees på skjermen, og det skaper muligheter for nye produkter, sier avdelingssjef Frode Steen i Konica Minolta i Sarpsborg. 

Unik fargegjengivelse

Mens vanlig digitaltrykk gir et litt flatt inntrykk, vil High Chroma gi en fargegjengivelse tett opp til det du ser på skjermen, kameraet eller telefonen for den saks skyld. Teknologien gir et markant bedre uttrykk enn tradisjonell digitalprint.

Årsaken er at bildene du ser på skjermen er gjengitt med de tre primærfargene av lys; rød, grønn og blå, såkalt RGB. Trykte bilder derimot blir gjengitt med de fire primærfargene som brukes i trykkeprosessen; cyan, magenta, gul og sort, eller såkalt CMYK. Med andre ord, mens skjermbilder består av farger som produseres av lysemisjon, består trykte bilder, som ikke avgir lys, av reflektert lys. Det gir en kvalitetsmessig betydelig forskjell mellom skjermbilder og trykte bilder. Ved bruk av High Chroma toner reduseres denne forskjellen til nær null.

0
0
0
s2smodern

 

Siste fra Moss