0
0
0
s2smodern

SaresGruppen vokser så det knaker. Nå starter de også med leasing av el-sykler, og markedet tar helt av.

I fjor omsatte selskapene i SaresGruppen elektriske transportsykler for 4,9 millioner kroner. Det tallet er allerede passert i år og nå budsjetterer daglig leder Pål Egil Nordli med 16 millioner kroner for hele 2016.

Importøren av elektrisk drevne transportsykler startet sin virksomhet i Sarpsborg i 2014. I april i fjor åpnet de butikken SaresBike i Halden og flyttet administrasjonen av SaresGruppen til samme sted. I desember åpnet Evo Elsykler, også i Halden, og derfra drives også Boxbike AS leverandør til privatmarkedet. Tidligere i vår åpnet BoxBike i Oslo som første utsalg i dette konseptet.

40 kommuner på kundelisten

Nå planlegger haldensbedriften flere butikker i Norge.

- Vi har hatt en helt ekstrem vekst det siste året, sier Pål Egil Nordli. – Både kommuner og bedrifter bestiller våre storselgere via nettet. I fjor leverte vi taxisykler for 1,2 millioner kroner til Drammen kommune og nylig leverte vi også sykler til Oslo kommune for 1,4 millioner kroner. Vi har hele 40 kommuner på vår kundeliste, og vi sender sykler over hele landet, fortsetter Nordli.

På den gamle måten

Konseptutvikling er viktig for SaresGruppen, som nå står foran lanseringen av «SykkelLykke». Dette er et konsept som tilbyr retrosykler, med eller uten elektrisk motor, noe som er svært populært i store sykkelland som Nederland og Danmark.

- Arbeidet med «SykkelLykke» er ikke helt klart, men vi regner med å starte opp i løpet av sommeren. Vi har kjøpt inn en rekke sykler allerede, og her blir det mye å velge i for de som liker å sykle på den litt gammeldagse måten, framfor å ligge framoverbøyd i tettsittende treningstøy, sier Nordli.

Effektiv profilering

Stadig flere butikker og andre bedrifter som ønsker profilering har oppdaget at transportsykler fra SaresBike vekker oppsikt og blir kommentert av forbipasserende. En ferdig profilert sykkel kan leveres med eller uten elektrisk hjelpemotor, og siden den ofte skal brukes til markedsføring kan en helt muskeldrevet variant bringe prisen kraftig ned.

- Vi samarbeider med Gundersen reklame i Sarpsborg og selger gjerne disse syklene ferdig dekorerte. Levert hos kunden koster ikke det mer enn et ferdigmontert fasadeskilt. Sykkelen kan dessuten benyttes til varetransport eller flyttes på slik at effekten blir enda større, sier Nordli.

Først med leasingavtaler

SaresGruppen AS tilbyr nå leasingavtaler for transportsykler og er trolig alene i landet om dette. Tilbudet er attraktivt for næringslivet og gjelder alle typer sykler.

- Leasing gir en oversiktlig håndtering av kostnadene og belaster ikke likviditeten spesielt hardt. Det koster jo litt å kjøpe inn en transportsykkel, men ved å lease den i tre år slipper man unna med en tusenlapp i måneden. Etter tre år kan man lavere tilbake sykkelen, eller fortsette avtalen på en ny modell. Leasing av transportsykler er noe som kommer mer og mer og SaresGruppen er godt forberedt på utviklingen, sier butikksjef Ronny Nordli.

Dette er SaresGruppen:

• SaresBike.no tar seg av det profesjonelle markedet, det vil si kommuner og næringsliv. 

• BoxBike AS er et butikkonsept rettet mot privatmarkedet. Foreløpig én butikk i Bygdøy Allé i Oslo, mens tre nye står for døren.

• Evo Elsykler er en kjede, der SaresGruppen er hovedeier i butikken i Halden. Retter seg også mot det private markedet. Dette er landets sjette butikk i denne kjeden.

Siste fra Fredrikstad