Ny storkontrakt for Acinor på Øra

0
0
0
s2smodern

Acinor AS på Øra i Fredrikstad har suksess med salg og distribusjon av kjemikalier.

Acinor AS på Øra i Fredrikstad har suksess med salg og distribusjon av kjemikalier. Nå har de undertegnet en flerårig kontrakt for leveranser av kjemikalier i forbindelse med tunnelboring på Follobanen.

Follobanen er Norges største samferdselsprosjekt, og for bare få dager siden startet den første av fire enorme boremaskiner som skal ete seg gjennom Ekebergåsen. Tunnelen blir hele 20 kilometer lang og i forbindelse med boringen vil det fremkomme mye vann som både må renses og nøytraliseres kjemisk før det kan brukes i betongproduksjonen eller slippes ut i naturen. Det er her Acinor kommer inn i bildet og skal levere de kjemikaliene som trengs for å gjenopprette vannkvaliteten.

- Dette er den neste største kontrakten vi har inngått så langt. Det er bygd et stort renseanlegg som vi leverer kjemikalier til. De første leveransene fra oss gikk allerede i juni, sier en fornøyd daglig leder Rolf Egil de Flon.

Svovelsyre er hovedprodukt

Acinor AS ble startet så sent som i 2004 og har hatt store fremgang i alle år. Med bare 4 ansatte, omsetter de for 30-40 millioner kroner med gode resultater.

- Vi leier inn resten av den arbeidskraft vi trenger, enten det dreier seg om vedlikehold, logistikk eller mottak og kontroll av kjemikalier, sier de Flon.

Selskapets største handelsvare er svovelsyre, et biprodukt de kjøper fra metallprodusenter i Europa. Kundene er i hovedsak prosessindustrien i Sør-Norge, og markedet åpnet seg for Acinor da Borregaard la ned sin svovelsyreproduksjon i 2005. I tillegg til svovelsyre leverer selskapet 20-25 andre typer kjemikalier.

Snur seg fort

- Vi har valgt å konsentrere oss på et fåtall produkter i stedet for å forsøke å favne om alt. Det fins tross alt 75 millioner registrerte kjemikalier i dag. Noe av industrimarkedet har forsvunnet i Norge ettersom bedrifter har blitt lagt ned, men vi har funnet nye produkter og nye markeder å erstatte dette med. Som følge av begrenset produktspekter og en liten organisasjon, kan vi snu oss fort og fremskaffe det kunden ønsker på kort tid, sier de Flon. Bedriften har ingen egne transportmidler, men tar hyppig imot skip med kjemikalier som losses til egen terminal. Derfra henter tankbiler svovelsyren og distribuerer den ut.

Lokale partnere

Acinor har også flere kunder lokalt på Øra industriområde. Blant de største er Perstorp, Kronos Titan og Kemira. 

Acinor bruker hovedsakelig lokale logistikkpartnere som Råkil Transport, SpedTrans, Ludvigsen og Sønner, samt Shipping Partner Sarpsborg (SPS).