fbpx

Vil kurtisere næringslivet

Restaurant Curtisen på Fredriksten festning i Halden gir deg en opplevelse du vil huske, både kulinarisk og historisk.

I restaurant Curtisen på Festningen i Halden vil du aldri få servert ribbe og medisterpølse til julebordet. I stedet kan du få en kulinarisk opplevelse med kortreiste råvarer i toppklasse, ispedd en og annen historieleksjon.

Curtisen er en litt fremmed fugl i restaurantmiljøet i Østfold. Daglig leder og kjøkkensjef Sebastian Engh har erfaring fra såkalt «fine dining» over store deler av kloden, noe som preger både utvalget og tilberedningen i kjøkkenet. Ønsker du å gi dine ansatte eller kunder en spesiell opplevelse, vil du få det både i form av mat og drikke, men ikke minst de historiske omgivelsene, midt i hjertet av Fredriksten festning.

- Selv om gjestene ikke alltid er så flinke til å spørre, opplyser vi gjerne hvor råvarene kommer fra. Vi nøyer oss ikke med å bruke lokal, kortreist mat, men våre øvrige ingredienser skal også være sporbare. Vi skal alltid kunne svare detaljert på hvilken gård eller produsent alt kommer fra, sier Engh.

Lar seg overraske

Curtisen opererer ikke med en fysisk meny i restauranten. I stedet kan du bestille alt fra tre til ni retters middag. Du kan gjerne komme med spesielle ønsker, men må likevel akseptere stedets filosofi om råvarer og tilberedning.

- De fleste bestiller faktisk bare et antall retter med tilhørende vin og vil la seg overraske når de kommer. Vi er svært kreative med råvarene, noe som har gjort dette populært, ikke minst blant våre bedriftskunder, som tar med seg utenlandske gjester og kunder til oss. Vi serverer ofte amerikanere, japanere og har faktisk stamkunder helt fra Sandnes.

Kommer på besøk

Curtisen legger stor vekt på personlig service og ønsker alltid gjestene velkommen når de ankommer.

- Mange sier de føler det som å komme på besøk, noe vi synes er hyggelig. Vi gjør heller ikke forskjell på små eller store grupper, lokale eller utenlandske gjester. Alle er like viktige for oss, sier Engh.

Restauranten har plass til 40 gjester i annen etasje og ytterligere 18 i underetasjen. I tillegg har den avtale med Kommandantboligen, slik at de kan ta imot større grupper opp til 100 personer fra næringslivet.

- Vi samarbeider også med Fredriksten Hotel om overnatting for de som ønsker det.

0
0
0
s2smodern

Siste fra Moss

Siste nytt fra NRK Østfold