0
0
0
s2smodern

Brennes Auto AS i Sarpsborg åpnet nylig det som er Østfolds største bilforretning.

Brennes Auto AS i Sarpsborg åpnet nylig det som er Østfolds største bilforretning. Hele 6 000 kvadratmeter står til de ansattes disposisjon når de skal utvikle virksomheten til neste nivå.

Det nye næringsbygget i Klokkergårdveien i Sarpsborg er romslig, luftig og moderne i uttrykksformen. Her skal 40 ansatte ha sin arbeidsplass, etter ett år i leide lokaler tvers over gaten.

Investeringen havnet til slutt på 60 millioner kroner, og bygget rommer både administrasjon, salgsavdeling, verksted, vaskehall og diverse service og tekniske rom.

Kunden i fokus

- Selve verkstedet blir markedets mest moderne, og vi har utstyrt det med nye bukker, nytt teknisk utstyr, det siste innen IT-teknologi og nytt og hensiktsmessig verktøy. Da vi åpnet flyttet 25 verkstedansatte inn, men vi ser allerede nå at vi har behov for å styrke staben med et par til. Vi har kapasitet til flere mekanikere og tror at behovet vil øke fremover. Etter at vi er skikkelig i gang vil produktiviteten i verkstedet øke som følge av gode og lyse arbeidsforhold, og ikke minst et godt arbeidsmiljø. Det vil igjen påvirke kvaliteten og relasjonen til våre kunder. De er fortsatt viktigst for oss, sier daglig leder i Brennes Auto AS, Kåre Lunde.

Kompetent bemanning

Det var Kjell Brenne som i 1973 åpnet dørene for første gang hos Brennes Auto AS i Sarpsborg sentrum. Seks år senere flyttet virksomheten inn i det som var nye og moderne lokaler i Klokkergårdveien. Helt fra starten har de forhandlet Nissan, eller Datsun, som det het den gang. De har også forhandlet andre bilmerker som BMW, Rover og Mercedes varebiler, men Nissan har hele tiden vært hovedproduktet og vil være det også i fremtiden. I dag er sønnen Kjell Ingar Brenne en av hovedeierne i selskapet, sammen med søsteren Iren Charlot Brenne og Kåre Lunde.

- Vi forhandler fortsatt noe bruktimportert BMW og har eget BMW-verksted med en rekke faste kunder. Dette vil vi videreutvikle parallelt med vårt Nissan-verksted, sier Brenne. Han er optimistisk med tanke på effekten av det nye næringsbygget.

- Det vil påvirke arbeidsdagen til alle ansatte i positiv retning. Vi har en stabil og svært kompetent bemanning på alle plan, noe som er en hovedårsak til at Brennes Auto har vokst til en trygg og betydelig arbeidsplass med gode resultater, sier Brenne.

Stabil drift

Nissan-forhandleren har i flere år omsatt for cirka 250 millioner kroner i året, noe som har gitt stabile og positive tall på bunnlinjen.

- Helt siden Kjell Brenne startet opp i 1973 har det vært fokus på gode arbeidsforhold. Vi har rett og slett bygd et vinnerteam over mange år. Dette gir kundene gode opplevelser, og derfor kommer de tilbake når de skal bytte bil. Ikke minst er vi gode på ettermarkedet og på personlige og tette kunderelasjoner. Det tror vi er en suksessfaktor også for fremtiden, sier Kåre Lunde.

Siste fra Fredrikstad