fbpx

Ringen er sluttet for Fagprosjekt AS

1. januar neste år flytter taktekkerbedriften Fagprosjekt AS inn i sine opprinnelige lokaler på Selbak i Fredrikstad.

1. januar neste år flytter taktekkerbedriften Fagprosjekt AS inn i sine opprinnelige lokaler på Selbak i Fredrikstad. Dermed er de tilbake der Knut Andersen startet det hele i 1985. Med mer enn 30 års erfaring er det kanskje ikke så oppsiktsvekkende at virksomheten har opparbeidet seg en markedsandel på hele 50 prosent i Østfold.

I dag eier sønnen Hans Jørgen Sandli 70 prosent av Fagprosjekt AS, mens Trond Cato Olsen, som nå er driftssjef, har resten av aksjene. Olsen har vært med Fagprosjekt helt siden Knut Andersen startet i 1985 og representerer kontinuiteten i virksomheten, sammen med Sandli.

Treffende slagord

- Jeg er både stolt og ydmyk i forhold til hva faren min startet og bygde opp, sier Hans-Jørgen Sandli. - Uten hans innsats hadde ikke jeg lyktes så godt som i dag. Han bygde nettverk og knyttet forbindelser til kunder som vi fortsatt har, legger han til mens han skuer utover Fredrikstad sentrum fra toppen av de nye leilighetskompleksene på Værste. Derfra kan ha se mange av takene Fagprosjekt har sørget for er vanntette den dag i dag. Det er ikke vanskelig å forstå slagordet de valgte; «Vi har taket på det».

Vokste raskt

Knut Andersen, som ikke lever lenger, drev sitt livsverk Fagprosjekt AS i 19 år, men solgte virksomheten til den landsdekkende aktøren Icopal i 2004. Det førte til at blant andre sønnen Hans-Jørgen fikk jobb der, men gikk videre til andre arbeidsgivere etterpå. Til slutt i 2011 bestemte han seg for å gjenreise farens virksomhet. Navnet Fagprosjekt hadde Icopal aldri vært interessert i, så han valgte å starte med samme logo, navn og alt faren hadde skapt. Han lovte kona at virksomheten ikke skulle vokse seg like stor som før, da det var 25-30 mann ansatte på det meste. Den planen sprakk ett et par uker.

En åpen dør

- Det var først etter at jeg startet opp igjen som jeg skjønte hvilken posisjon faren min hadde hatt blant entreprenørene. Navnet Fagprosjekt levde i beste velgående, og vi fikk en mengde oppdrag ganske fort. Nå er vi 22 ansatte og har ordrebøkene fulle til over neste sommer. Det er ganske unikt i en bransje som pleier å kunne se bare én måned frem i tiden, sier Sandli. Han trekker frem sine ansatte som en hovedgrunn til fremgangen.

- Jeg har mange utenlandske taktekker ansatt, og jeg er glad i alle sammen. Jeg vet hvordan de har det med lange arbeidsuker i Norge, før de reiser hjem i helgene. Derfor har jeg alltid døra åpen hjemme hos meg. De kan komme og gå når de vil.

Medlem i Takringen

Fagprosjekt AS er også en godkjent lærlingebedrift og har 10 prosent lærlinger i jobb.

- Det synes jeg er viktig med tanke på rekruttering til yrket. Dessverre er det få norske ungdommer som velger å gå denne retningen, sier Sandli.

Fagprosjekt er en del av bransjens landsdekkende kompetansesenter, Takringen. Der holder de seg faglig oppdatert på alt av regelverk og materialer.

0
0
0
s2smodern

Siste fra Moss

Siste nytt fra NRK Østfold

 • Alvorlig skadd etter ulykke

  18.09.19 15 43

  En person er alvolig skadd etter en trafikkulykke mellom en personbil og en lastebil på riksvei 110 ved Ørmen i Råde. Veien er stengt og en luftambulanse er på vei til stedet, opplyser politiet.

 • Ulykke Råde

  18.09.19 15 22

  En lastebil og en personbil har kollidert på rv. 110 ved Ørmen i Råde. Nødetatene er på vei. Politiet opplyser at det må forventes at rv. 110 vil bli stengt ved ulykkesstedet.

 • Nyåpning i Vamma

  18.09.19 15 20

  I dag åpnet E Co energi Vamma 12, og dermed øker kraftverket i Glomma produksjonen tilsvarende det årlige strømbehovet til 11 500 eneboliger.Det er den 12. turbinen som er installert i siden kraftstasjon i Askim og Skiptvet ble bygd i[…]