fbpx

Menneskelig inkasso i 20 år

Østfold Inkasso i Fredrikstad har drevet menneskelig inkasso i 20 år.

- Det er viktig å være tøff på en ålreit måte. Det sier daglig leder i Østfold Inkasso AS Cathrine Bruu Brynildsen. I år feirer virksomheten i Fredrikstad 20 år.

20 år er egentlig ingen alder for et selskap, men når det gjelder inkassovirksomhet er virkeligheten en annen. Mange byråer har kommet og gått siden Lars Ruud stiftet Østfold Inkasso AS i 1996, sammen med advokat Geir Kristoffersen. Før den tid hadde han allerede drevet sin første inkassovirksomhet i flere år, en virksomhet som ble kjøpt av Kreditorforeningen.

En god start

- Jeg fikk en god start på min inkassovirksomhet, ikke minst på grunn av jobben jeg forlot ved Borge Lensmannskontor. Et godt rykte er verdifullt i slik sammenheng, og virksomheten vokste raskt. Men etter at det første selskapet ble kjøpt av Kreditorforeningen valgte jeg å starte på ny etter at karanteneperioden var over. I 1996 så Østfold Inkasso AS dagens lys og igjen fikk vi en god start. Siden den gang har selskapet hatt fremgang, og i dag er det en solid samarbeidspartner for 1 200 oppdragsgivere, sier Ruud, som fortsatt er styremedlem i selskapet. Men det daglige lederansvaret overlot han til Cathrine Bruu Brynildsen i 2012.

Velger fremgangsmåte

- Vi har bygd videre etter samme oppskrift og holder fast ved strategien om å være en nær partner med god lokalkjennskap for våre kunder. Vi har tro på å være en menneskelig inkassovirksomhet og legger alt vårt arbeid i å få inn pengene for våre oppdragsgivere og velger fremgangsmåte i hvert enkelt tilfelle. Vi er forståelsesfulle når det er grunnlag for det, men også tøffe når skyldneren helt overlagt har prioritert feil.  Ingen tilfeller er like, og vi må vurdere fremgangsmåten fra gang til gang. På bakgrunn av mange ulike oppdrag har våre medarbeidere opparbeidet en helt unik kompetanse. Av våre syv ansatte er det fem bevillingshavere, hvorav fire er autoriserte. Det er mye kompetanse samlet under et ganske lite tak, sier Bruu Brynildsen.

Verdt å feire

Hele staben var på jubileumstur til Island tidligere i år. Et fåtall lokale inkassobyråer har nådd 20 år noe som var all grunn til å markere. Ikke minst med tanke på de store verdiene og de mange arbeidsplassene selskapet har vært med på å redde for en lang rekke bedrifter i distriktet.

0
0
0
s2smodern