0
0
0
s2smodern

Østfold Høytrykk i Fredrikstad er blant landets største på høytrykk og industrirengjøring.

Østfold Høytrykk AS i Fredrikstad har vokst til en av de største aktørene innen høyttrykk og industrirengjøring. Nå har de åpnet avdeling i Grenland med fem biler og like mange ansatte.

Bedriften ble solgt til Norva 24 i fjor og inngår nå i et konsern med 11 avdelinger i Norge. Østfold Høytrykk er imidlertid eneste aktør i regionen med sine 31 ansatte, medregnet Grenlandsavdelingen. Omsetningen ligger på 50 millioner kroner.

Fjerner rust med høytrykk

- Vi har en lang rekke tjenester, men industrirengjøring har blitt et stort produkt hos oss. Vi har høytrykksaggregater som yter fra 0 til 3000 bar og kan dermed få rengjort de vanskeligste områder, tanker eller maskiner. Vi kan også fjerne rust på stål ved bruk av høytrykk, noe som er en langt bedre løsning enn sandblåsing. Ved bruk av høytrykk kommer vi ned i de små rustporene og får rengjort alt, i motsetning til sandblåsing som bare lukker de små hullene, mens rester av rust blir igjen. Med så høyt trykk er dessuten materialene helt tørre med en gang, sier daglig leder Bjørn Fallang. Han legger til at de også skjærer stålplater med vannstråle.

Sanerer oljetanker

Østfold Høytrykk kan ikke bare blåse, men også suge opp alt som kan suges ved hjelp av vakuummaskiner. De har slanger på opptil 10 tommer på vakuumsugerne og har utstyr som gjør graving unødvendig der det er vanskelig å komme til, eller der omgivelsene må bevares.

De får dessuten mange oppdrag med sanering av gamle oljetanker, både fra privathus, næringsliv og offentlig virksomhet.

- Vi har spesialisert oss på dette, men mange henger dessverre fortsatt langt etter hvis de skal rekke å bli ferdige, noe som særlig gjelder kommuner og fylkeskommune. Det er litt oppsiktsvekkende at de er dårligst i klassen, så lenge pålegget om å sanere er offentlig. Det er litt av et ansvar å sitte med en gammel tank, hvis det plutselig skulle skje noe, sier Fallang.

Siste fra Fredrikstad