0
0
0
s2smodern

I år er det 30 år siden AS Frankering og Kopiservice tok imot sine første kunder i Sarpsborg.

For 30 år siden fant Trond Johansen, Terje Sognlien og Dag Christoffersen ut at de burde samarbeide. I dag er bedriften As Frankering & Kopiservice en suksesshistorie med kunder over store deler av Østlandet.

- Sammenslåingen av de to bedriftene ble skikkelig vellykket først når vi flyttet under samme tak. Det tok 16 år, men fra 2001 og fram til i dag har vi hatt jevn fremgang. Først var vi store på frankeringsløsninger, så ble det mye kopimaskiner, før vi i dag har spesialisert oss på datakasser og betalingsterminaler til detaljhandelen. Vi har gjennom årene solgt mange telefakser, faktisk 150-200 pr. år, helt til dette markedet forsvant over natten for et par år siden, og det kommer nok ikke tilbake igjen, sier Dag Christoffersen. 

Frankeringsløsninger

As Frankering & Kopiservice har i alle år vært åpne for endringer, nye maskiner og ny datateknologi. Trenden for frankeringsmaskiner er nedadgående, det sendes færre brev en tidligere. Men de fleste kontorer har fortsatt brevpost og med en rimelig frankeringsmaskin har man alltid riktig porto, uansett vekt og klasse. Frankeringsmaskinen er en kontormaskin som sparer deg for unødvendig kø på «post i butikk» og man får fremdeles rimeligere porto. De som benytter frimerker risikerer at mottaker blir belastet for straffeporto (og gebyr) dersom brevet har blitt underfrankert – denne problematikken har man ikke når man benytter en frankeringsmaskin!

Lokale kunder

Bedriften ved E6 i Sarpsborg har i dag 10 ansatte og omsetter for drøyt 17 millioner kroner. De fleste kundene er lokale, og bedriften har blitt godt kjent i nærmiljøet og har en rekke faste kunder. De betrakter Østfold og Akershus som sitt hjemmemarked, men har kunder også i Nord-Norge.

Hvordan jubileet skal markeres er ikke bestemt ennå, men daglig leder Dag Christoffersen bekrefter at «noe skal det bli».

 

 

Siste fra Fredrikstad