Beskytter milliardverdier med kvalitet og fagkunnskap i alle ledd

0
0
0
s2smodern

FREDRIKSTAD: Nordens største takentreprenør, Protan Entreprenør, har stolthet, miljøbevissthet og HMS blant sine viktigste konkurransefortrinn.


Nordens største takentreprenør, Protan Entreprenør, har stolthet, miljøbevissthet og HMS blant sine viktigste konkurransefortrinn.

- Med stadig nye materialer og strengere krav fra myndigheter og forsikringsbransjen har det blitt viktigere enn noen gang å ha en takentreprenør som kjenner faget godt, sier Kenneth E. Edner, Regionsjef Øst i Protan Entreprenør. Derfor satser konsernet på kunnskap, og bruker faglærte taktekkere.

- Høy kompetanse hos våre ansatte er bra for kunden, vår bedrift og våre ansatte. Vi ønsker å være en trygg samarbeidspartner for våre kunder og en trygg arbeidsplass, sier Edner.

Alle Protans taktekkere gjennomgår omfattende opplæring der design og utførelse står i sentrum. Dette gjør taktekkerne i konsernet til eksperter på hvordan Protans produkter skal monteres.

- Vi søker også etter lærlinger, som vi ønsker skal ta fagbrev. Vi bidrar også økonomisk til at våre ansatte får fagbrev, forteller avdelingsleder i Protan Entreprenør Østfold, Jan Erik Amundsen. 

HMS som konkurransefortrinn

Fokus på helse, miljø og sikkerhet i byggeprosjekter er avgjørende for å unngå ulykker og belastningsskader. 

- Dessverre prioriteres ikke alltid dette høyt nok i en travel arbeidshverdag. Forskningsresultater viser at investering i HMS-tiltak er lønnsomt. Protans produkter og løsninger gir store fremdriftsfordeler og reduserer slitasje gjennom færre ruller og lavere totalvekt, forteller Amundsen.

Protan takbelegg veier 3 - 6 ganger mindre enn asfalt takbelegg, og når store takflater skal tekkes utgjør den lave vekten en stor forskjell for tekkeren.

Miljøvennlige produkter

650 ansatte i Protan-konsernet, som omfatter Tak og membraner, Tekniske tekstiler, Ventiflex og Protan Entreprenør bidro til en omsetning på 1,3 milliarder i 2015, hvorav 350 ansatte i Protan Entreprenør bidro med 700 millioner og Østfoldavdelingen med 10,3 millioner kroner.

- Protan er Nordens største takentreprenør, og beskytter store verdier via våre 22 avdelinger i Norge fra Tromsø i nord til Kristiansand i sør, Sverige og Danmark. Vi samarbeider med boligbyggelag, eiendomsutviklere, store aktører i nærings- og offentlige byggprosjekter, men også privatmarkedet, sier Edner.

Protan er en totalleverandør av tjenester for tak og membraner, våtrom, terrasser og radonsikring. 

- Våre produkter har unik lang levetid, og er testet og godkjent av en rekke byggetekniske institutter over hele Europa. Vi har som mål å ta globalt ansvar for miljøet, og vi er sertifisert etter ISO 9001 kvalitetssystemer og ISO 14001 miljøstyringssystemer.  

- Produktene er laget av miljøvennlige råmaterialer. Våre produkter skal kunne produseres, brukes og håndteres med minimal bruk av ressurser, sier Edner.

Passer på taket ditt

Ettersyn og vedlikehold er avgjørende for et taks levetid. I henhold til Sintef Byggforsk er forventet levetid for flate tak i Norge 30 år. Protan Entreprenør vedlikeholder alle typer bygg med flate, lett skrånede eller buede tak, og selskapet håndterer tak tekket med PVC eller asfalt. 

- Vi vet at med enkelt vedlikehold og litt forebygging, kan de store utgiftene unngås og takets levetid økes betydelig, sier Kenneth E. Edner.