Landets største uavhengige dekkgrossist

0
0
0
s2smodern

YTRE ENEBAKK: Norgesdekk er landets største uavhengige importør og dekkgrossist.

Fra Norgesdekks hovedlager i Ytre Enebakk rett syd for Oslo sendes det årlig ut flere hundre tusen dekk til det norske bilmarkedet.

Norgesdekks Oslo-avdeling har vokst seg ut av de gamle og flyttet nylig inn i nye og større lokaler, også disse lokalisert i Ytre Enebakk. Kjeden har også avdelinger i Bergen, Jæren, Kristiansand, Tønsberg og Trondheim, i tillegg til avdelingen i Oslo. Avdelingsleder for Norgesdekk Oslo, Petter Holth forteller at kjeden er Norges største uavhengige dekkgrossist og importør. 

- Vi disponerer mer enn 35 000 kvadratmeter lager fordelt rundt på avdelingene, hvorav 11 000 kvadratmeter her i de nye lokalene i Enebakk, sier han.

Norgesdekk har 2200 forhandlere

- Årlig leverer vi gjennom vårt store nettverk bestående av mer enn 2300 forhandlere drøyt 650 000 dekk for personbilmarkedet, dvs. at vi skor mer enn 160 000 biler. I tillegg leverer vi 150 000 aluminiums felger, 12 000 lastebil dekk og 7000 dekk til traktor og landbruksmarkedet, forteller Holth.

Fullsortiment

Norgesdekk har kanskje landets beste utvalg både når det gjelder forskjellige dekksegment, og når det gjelder utvalg innenfor de enkelte segment, forteller Holth.

- Vi har avtaler med de fleste dekkprodusenter, noe som betyr at våre forhandlerne kan selge de aller fleste dekkmerker til sine kunder. For forhandlerne betyr dette også at man kan forholde seg til færre leverandører, man får det meste fra oss, noe som forenkler logistikk og bestillingsrutiner. 

I praksis leverer Norgesdekk alt fra premium merker som for eksempel Michelin til mindre og rimeligere mindre kjente merker – vi dekker bokstavelig talt alle kvalitet- og prisklasser.

Falken dekk og felger

Norgesdekk er importør av det japanske dekkmerket Falken, et varemerke som har tatt stadig større markedsandeler de siste årene. Falken er et skikkelig kvalitetsprodukt som vi er stolte av å være importør av, forteller Holth. 

- Norgesdekk kjøpte også nylig opp felgimportøren Felgimport Norge AS. Gjennom dette oppkjøpet vil vi satse stort på felg fremover, og vi regner med å levere mer enn 150 000 felger i året, sier Holth.

Framoverlent satsing

Avdelingsleder for Oslo avdelingen, Petter Holth (som selv er selskapets nest største aksjonær) forteller at hovedeierne av Norgesdekk, Arne og Jone Stangeland på Jæren, har satset tungt på utvikling av it- og logistikkløsninger. De er hele tiden på utkikk etter muligheter for forbedring, og vår nye web-shop for forhandlerne gjør hverdagen både enklere og mer effektiv for alle parter.

I tillegg til utvikling av systemer ønsker vi også å vokse videre gjennom nye forhandlere i blant annet vår region, avslutter en svært positiv og engasjert avdelingsleder.