fbpx

Langvarig samarbeid gir produkter med høy kvalitet

MOSS: I 25 år har Uponor og Moss Jern- og Stanseindustri samarbeidet om produksjon av veggmonterte koblingsskap for rør.


I 25 år har Uponor og Moss Jern- og Stanseindustri samarbeidet om produksjon av veggmonterte koblingsskap for rør. Det har resultert i produkter som blir stadig mer etterspurt i markedet.

- Samarbeidet har utviklet seg fra de første skapene uten innhold til dagens R2i-skap (Ready to Install), der alt innhold er montert ved levering til oss. Det betyr skreddersydde løsninger som er produsert etter våre kunders kravspesifikasjoner og som Moss Jern- og Stanseindustri (MJS) leverer med den største presisjon, sier prosjektmedarbeider og R2i-ansvarlig hos Uponor Rune Hansen. Han er full av lovord om leverandøren.

- Produktutviklerne hos MJS er utrolig dyktige og vi får støtte til å videreutvikle våre produkter med jevne mellomrom, sier Hansen.

Grundig dokumentasjon

- Skapene til Uponor er et svært viktig produkt for Moss Jern- og Stanseindustri og bidrar til sysselsetting av 5-6 årsverk hos oss. Selve produksjonen foregår via våre faste produksjonslinjer, der vi både, stanser, knekker, sveiser og lakkerer skapene før de går til montasjeavdelingen. Der har vi egne medarbeidere som monterer rørdeler og andre komponenter i skapene, slik kunden har spesifisert, sier daglig leder Dag Gløer Aarum i Moss Jern- og Stanseindustri. Han legger til at alle skap som forlater fabrikken blir grundig kontrollert og deretter dokumentert gjennom fotografering.

- Det er viktig med tanke på eventuelle lekkasjer eller andre hendelser i fremtiden. Dette skal monteres i vegg, og vi må vite hvordan skapene så ut da de forlot produksjonen, sier Rune Hansen.

Vil levere moduler

Uponor er ikke fremmed for å videreutvikle samarbeidet med MJS hvis det skulle komme nye produkter på bordet.

- Vi vil trolig se flere R2i-løsninger fremover, da dette er en svært effektiv og sikker måte å produsere på. Rørleggerbedriftene som er våre kunder på dette produktet, er også godt fornøyd med slike løsninger. Det letter arbeidet på de fleste byggeprosjekter, sier Hansen.

Moss Jern- og Stanseindustri leverer nå mellom 1 000 og 1 400 skap av denne typen til Uponor i løpet av 2016. Bedriften er har en strategiplan som tilsier et enda større ansvar for ferdigprodukter i fremtiden.

- Vi ønsker å montere større moduler hos oss og levere dette ferdig på byggeplassene, sier Dag Gløer Aarum.

 

0
0
0
s2smodern

Siste fra Moss

Siste nytt fra NRK Østfold

 • 16 tatt i fartskontroll

  25.06.19 19 39

  UP gjennomførte i dag en laserkontroll i en 70-sone på Mosseveien i Fredrikstad, og det ble delt ut 16 forenklede forelegg. Høyeste hastighet ble målt til 91 km/t, det opplyser politiet i en twittermelding.

 • Se nyhetene 19:30

  25.06.19 19 18

 • Endringer i sendetid

  25.06.19 18 30

  Grunnet fotball-VM for kvinner går distriktsnyhetene fra Østfold i kveld 19:30, og ikke 18:50. De øvrige nyhetssendingene går til vanlig tid.