Eidsberg Sparebank satser offensivt i bedriftsmarkedet

0
0
0
s2smodern

SARPSBORG: Eidsberg Sparebank er på offensiven og noterer hele tiden nye bedriftskunder på listen.

- Det siste året har Eidsberg Sparebanks avdelinger på Mysen og i Sarpsborg innledet nye kundeforhold med nærmere 250 bedrifter, forteller leder av Sarpsborg-avdelingen Jon Harald Bjørnstad.

- Dette er helt i tråd med våre målsetninger, og vi satser for fullt videre mot nye mål i tiden fremover. Eidsberg Sparebank har en offensiv strategiplan hvor vi ønsker å vokse i bedriftsmarkedet, og spesielt innenfor små og mellomstore bedrifter, sier Bjørnstad. - Selv om vi har hatt gode resultater så langt jobber vi daglig for å øke porteføljen av bedriftskunder, forteller han.

Rådgiver og samarbeidspartner

- Som bedriftsleder er det mange hensyn som skal ivaretas i det daglige, og ofte er typiske saker innenfor finans og forsikring noe som ikke alltid er først på gjøremålslisten. Vårt mål som bankforbindelse, uansett kundestørrelse eller bransje, er å være en god rådgiver og samarbeidspartner slik at man får jobbet kvalitetsmessig og fremtidsrettet også rundt dette aspektet ved å drive bedrift. Sammen med kunden finner vi frem til helhetlige og langsiktige løsninger tilpasset kunden, sier Bjørnstad.

Komplett portefølje

Leder for bedriftsmarked Per Kristian Skaarer er stasjonert på hovedkontoret i Mysen og forteller at Eidsberg Sparebank, som en del av Eika-gruppen har en komplett og bred portefølje av produkter innenfor bank og forsikring. Stadig flere bedrifter etterspør en samlet løsning, slik at de kan konsentrere seg om daglig drift og overlate bank og forsikring til bare én leverandør.

- Vår rolle som rådgiver er uansett å kunne bidra til en tilpasset og sikker løsning for kunden og hans eventuelle medeiere, sier Skaarer.

Tilstedeværelse

EPSI Norge gjennomfører hvert år en studie av den norske bankbransjen. Bedriftenes tilfredshet med banknæringen har ligget omtrent på samme nivå helt siden målingene startet i 2005, men det er tydelig at særlig de mindre bedriftene etterlyser mer kontakt med banken sin. Det er en av hovedgrunnene til at Eidsberg Sparebank har egne bedriftsrådgivere som er klare til å gå gjennom hele forretningsvirksomheten sammen med bedriftsledelsen når det er behov for det.  Kundene setter ofte stor pris på både engasjement og gode samarbeidsevner.

- Vi har dessuten økt antall ansatte, noe som viser at vi ønsker å skape flere gode kunderelasjoner for fremtiden. Vi skal være tilstede for kunden uansett vær og vind, og målet er å bidra til at man klarer å nå sine mål. For å få til dette er det svært viktig for kunden å ha en aktiv og kompetent leverandør av bank- og forsikringstjenester.

Østfold er viktig

- Vi ser at det finnes et utall små og mellomstore bedrifter i regionen, og vi er imponert over hvor mye energi og skaperkraft som finnes der ute, forteller Jon Harald Bjørnstad. Han er mektig imponert over mennesker som tør å satse, folk med kunnskap og vilje, og som velger å ta det første steget mot å drive sin egen virksomhet.

- For oss er mangfoldet av bedrifter både spennende og ikke minst viktig med tanke på vår rolle som bank- og forsikringsrådgiver.

Hvorfor Eidsberg Sparebank?

Konkurransen om næringslivskunder mellom bankene i markedet er knallhard, men det finnes klare forskjeller på både service og kundebehandling. På spørsmål om hvorfor en bedrift bør velge ES Bank svarer de to at kompetanse, gode råd med tilhørende gode løsninger, stabilitet og forutsigbarhet er de viktigste nøkkelordene for hvorfor man skal gjøre et slikt valg.

- Vi møter våre kunder ansikt til ansikt i det daglige arbeidet. Vi har minst like attraktive betingelser som de fleste av våre konkurrenter, men i tillegg tilbyr vi det lille ekstra, noe som ofte blir tungen på vektskålen for mange nye kunder. Vår erfaring er at den totale kundeopplevelsen og pakken av tjenester og servicegrad som ligger i dette, også betyr mye for våre kunder. Hvis vi gjennom riktig veiledning kan hjelpe våre bedriftskunder til å ta de rette beslutningene, har vi tilført kundene verdi, avslutter Per Kristian Skaarer og Jon Harald Bjørnstad.