Historisk investering for Bjørnstad Bygg AS

0
0
0
s2smodern

RAKKESTAD: Nylig kjøpte Bjørnstad Bygg Utvikling AS i Rakkestad et 30 mål stort område som nå skal utvikles til 70 boliger i løpet av 8 år.


Nylig kjøpte Bjørnstad Bygg Utvikling AS i Rakkestad et 30 mål stort område som nå skal utvikles til 70 boliger i løpet av 8 år. – Vår største investering noen gang, men interessen virker stor, sier daglig leder Odd Arvid Bjørnstad.

Fladstadjordet som snart skal bebygges ligger sentralt i Rakkestad og de skrånende tomtene har vist seg å være attraktive for mange. Før alle formaliteter er klare har nemlig en lang rekke interessenter allerede stukket innom eller gitt lyd fra seg. Bjørnstad er derfor optimistisk med tanke på utviklingen av det store tomteområdet.

- Vi stikker trolig spaden i jorda før sommeren. Vi har delt utbyggingen i to trinn og første trinn vil inneholde 35 enheter. Boligene vil bli satt opp i løpet av tre til fem år. Deretter tar vi fatt på andre byggetrinn med like mange boenheter, sier Odd Arvid Bjørnstad.

Avansert verktøy

Bjørnstad Bygg har utviklet seg til en svært moderne virksomhet, og lederen tar gjerne i bruk elektroniske løsninger for å bedre kvaliteten og kommunikasjonen mellom kontoret, egne ansatte ute på prosjektene og underentreprenører. Samtlige ansatte ute bruker nettbrett og prosjektstyringsverktøyet KPD (KundeProsjektDokumentasjon), noe som gir alle samme informasjon samtidig. Dette reduserer behovet for kontroll på byggeplassen og gir en mer effektiv prosess. BIM (BygningsInformasjonsModellering) er implementert i løsningen og brukerne kan hente frem grensesnitt, ferdig bygg, grunntegninger eller andre dokumenter.

Økt kapasitet

- Vi ble med i Norgeshus for to år siden, og dette har gjort oss i stand til å utvikle oss innenfor avanserte systemer. Ikke alle virksomheter, enten de er små eller store har investert i dette. Vi synes det er veldig spennende å ligge i forkant, og Norgeshus yter også viktig støtte til prosjektering av større prosjekter, som for eksempel Fladstadjordet.

Bjørnstad Bygg AS har i dag 18 ansatte og omsatte for cirka 24 millioner kroner i 2016. Fortsatt satser de på lokal arbeidskraft og er opptatt av å utvikle egne ansatte gjennom lærlingordningen og annen kompetanseheving.

- Vi har økt mye innenfor tjenester som tegning og prosjektering og fått flere faste kunder på dette. Nå er vi tre ansatte som kan levere slike tjenester og kan derfor påta oss ytterligere oppdrag, sier Odd Arvid Bjørnstad.