Moderne leverandør av pakketeknisk utstyr

0
0
0
s2smodern

SARPSBORG: Peterson PackTechs totalløsninger gir næringslivet automatiserte og plasseffektive produksjonslinjer.

«Pakker alt fra spiker til kjøttkaker» het det om maskinutstyret fra Peterson PackTech før i tiden, men markedet har endret seg og nå er det mest næringsmidler som pakkes.

- Det er bedrifter innen næringsmiddelindustrien, som er våre hovedkunder. Vi pakker og emballerer alt av bølgepappemballasje, sier Henrik Finnestad – teknisk sjef i Peterson PackTech. Peterson PackTech har solide leverandører av maskinutstyr, der kvalitet og driftssikkerhet er hovedfokus.

- At våre maskiner kan forlenges, bygges om og justeres i takt med hvordan kundene våre opplever markedsendringer, er noe mange setter pris på, sier han.

Peterson PackTech leverer komplette løsninger for pakkelinjer, og designer og monterer alt fra enkle maskiner til avanserte systemer.

- Vi har også rask service nedfelt i våre kundeavtaler og svært kort responstid, sier han.

Leverte første maskin til Mills i 1988

Gjennom mer enn 30 år og over 800 installasjoner av palleterings- og pakkemaskinanlegg har Peterson PackTech satt spor etter seg.

- Vi har kunder over hele Norge, Sverige og Danmark, og tilbyr en stor variasjon av automatiserte og plasseffektive produksjonslinjer og separate maskiner det er stor etterspørsel etter, sier Finnestad. På Mills-fabrikken i Fredrikstad ble det første gang anskaffet pakkemaskin fra Peterson PackTech i 1988.

- Gjennom årene har vi levert mye til Mills, som er en stor og viktig kunde for oss, sier Finnestad.

Flere av maskinene er bygget om på Mills-anlegget i Fredrikstad i årenes løp, og bedriften har nylig også investert i nytt utstyr fra Peterson PackTech.

- Vi leverte en pallaster hit i 2015. I fjor høst monterte vi ytterligere to palleteringsmaskiner og et anlegg for pakking av ½ og 1/3-dels displaypaller. Det er paller som benyttes til for eksempel gulveksponering i butikker, sier han.

Det er også ytterligere investeringer på Mills-anlegget i Fredrikstad, der Peterson PackTech skal levere Österbergs pakkemaskiner for to produksjonslinjer.

Har gått smidig for seg

Mills i Fredrikstad har produsert margarin siden 1935. 

Agra-konsernet, som eier Mills DA, flyttet majonesproduksjonen fra Oslo, og kaviaren fra Trondheim til Fredrikstad for rundt tre år siden. Fabrikkanlegget ble utvidet med 5.000 kvadratmeter, og stod ferdig for majones- og kaviarproduksjonen i februar 2014. Det sendes ut rundt 1 500 paller hver uke på det meste fra Mills i Fredrikstad. Hovedtyngden er margarin, men også majones og kaviar i store mengder.

Magnus Amundsen Johansen er maskinoperatør ved Mills-anlegget i Fredrikstad, og har fulgt prosessene med installeringen av den doble pallasteren og anlegget for pakking av ½- og 1/3-dels displaypaller fra starten av.

- Dette har gått smidig for seg, og for egen del vil jeg si jeg har fått svært god opplæring underveis, sier han.

De nye pallasterne kan håndtere ulike produkter, er enkle å betjene og de støyer langt mindre enn sine forgjengere, ifølge Amundsen Johansen.

- Disse maskinene gjør akkurat det de får beskjed om, og det er stor fleksibilitet. Vi har ikke hatt noen driftsproblemer med maskinene. Det er ytre faktorer, som for eksempel emballasje eller paller, som en sjelden gang byr på utfordringer, sier han.

Får med mange års erfaring på kjøpet

Peterson PackTech er opptatt av å bidra til at kundene får en lønnsom og sikker drift, og lagerfører en rekke reservedeler for å imøtekomme kundenes behov for rask levering. En pakkemaskin kan med riktig vedlikehold leve et langt og produktivt liv. Underveis blir det kanskje behov for endringer i format og kapasitetsforbedringer.

- Vi bytter ofte PLS-styring og styreteknikk på eksisterende maskiner for å bedre driftstilgjengeligheten.

Peterson PackTech prioriterer oppgradering, serviceavtale, servicedeler og brukeropplæring hos kunden. 

- Når du inngår en serviceavtale med oss får du tilgang til vår kunnskap og mange års erfaring, sier Henrik Finnestad.