0
0
0
s2smodern

SKI: Borga Stålbygg AS har etablert seg i Ski og har store ambisjoner om vekst.

Nå har svenske Borga Group gjennom Borga Stålbygg AS etablert seg i Ski og har ambisjoner om å bli en aktiv leverandør av stålhaller i Norge. 

Familieeide Borga har vært i virksomhet i 40 år og startet med produksjon av stålplater i Skara i Sverige. Med tiden la de om driften til også å omfatte bygging av stålhaller og har investert i en egen produksjonsenhet i Polen. Denne er utviklet til en kvalitetsprodusent av stålrammer. Kledningen, eller stålplatene, blir fortsatt produsert i Sverige. Borga Stålbygg har levert bygg i Norge i 15 år allerede, men først nå skal markedet betjenes fra en norsk avdeling.

Vokser kraftig

- Borga Stålbygg AS er nystartet, men har ambisjoner om vekst i framtiden. Det svenske Borga-konsernet vokser i dag kraftig, ikke minst på grunn av konkurransedyktige produkter. Det handler ikke alltid kun om pris, men like ofte vår ambisjon om å levere som bestilt. Vi kaller det problemfri bygging, noe våre kunder setter stor pris på. Vi leverer det vi sier vi skal levere, til avtalt pris og til avtalt tid. Oppdragsgiver får ingen overraskelser underveis, sier daglig leder i Borga Stålbygg AS Harald Hansen. Han legger til at omsetningen 2017 er budsjettert til cirka 15 millioner kroner, men at ambisjonen er å omsette 100 millioner kroner i 2020.

Flere varianter

- Foreløpig velger vi å kjøpe det vi trenger av ingeniør- og konsulenttjenester ute. Byggene kommer ferdig sveiset fra fabrikken i Polen og monteres på plass av deres medarbeidere. Det sikrer pålitelige leveranser og nøyaktighet. Vi leverer både isolerte og uisolerte bygg, med eller uten mesaninløsning. I tillegg til vanlig stålkledning, leverer vi også sandwich-elementer utvendig, sier Hansen.

Bred kompetanse

Borga Stålbygg AS har allerede landet et par kontrakter og skal i gang med et ridehus på Stadlandet om kort tid. I tillegg skal det reises en stålhall i Fredrikstad. Leverandøren er også i samtaler om bygging av et større anlegg i Norge.

- Selv om vi er en liten avdeling i Ski, har vi en stor organisasjon i Skara i Sverige å lene oss mot. Der finnes bred kompetanse som er opparbeidet gjennom mange år, sier Hansen som selv har bakgrunn som leder innen servicenæring, produksjon og industri.

 

Siste fra Fredrikstad