fbpx

Betydelig oppgradering av Fagskolen i Østfold

FREDRIKSTAD: Fagskolen i Østfold har utvidet virksomheten for å kunne møte fremtidens studenter.


Fagskolen i Østfold har utvidet virksomheten for å kunne møte fremtidens studenter. Sammen med forslaget til fagskolereform som skal behandles i Stortinget i løpet av neste år, gjør dette rektor Ketil Solbakke optimistisk med tanke på fremtiden.

I dag har fagskolen cirka 460 studenter og har opplevd en økning på mer enn 40 prosent de siste fire årene. Skolen har vokst på både eksisterende studieretninger og nye som har kommet til i samarbeid med næringslivet i Østfold. Mye av årsaken tilskrives også arbeidet med å gjøre Østfold Fagskole mer synlig i samfunnsbildet og hos næringslivet, som på mange måter representerer skolens kundegrunnlag.

Nye muligheter

- Vi er glad for at vi har fått utvidelsen og ombyggingen på plass. Det nye auditoriet med plass til 90 studenter vil gi oss helt nye muligheter med tanke på gjesteforelesere eller foredragsholdere, ikke minst fra næringslivet. For oss er det viktig å ha en løpende dialog med de ulike yrkessektorene for å kunne utforme utdanningstilbudet etter behov, sier Ketil Solbakke. I tillegg til auditoriet har skolen fått fire nye undervisningsrom, nye møterom, nye kontorer og en helt ny administrasjonsdel i toppetasjen. – Vi har overtatt stort sett hele bygget, sier Solbakke.

Et tredje studieår?

Både Fagskolen og NHO er godt fornøyde med den stortingsmeldingen om fremtidens fagskoler som ble lagt frem tidligere i vinter. Der åpner kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen, som nylig besøkte skolen,  for å gi fagskolestudenter studiepoeng, noe som faktisk er viktig for deres fremtidige arbeidsgivere i blant annet utarbeidelse av anbud.

- Vi synes også det er viktig med et tilbud om treårig utdanning. En rekke bedrifter er fornøyd med de fagkunnskapene våre studenter tilegner seg i løpet av to år, men mange kunne også tenke seg ytterligere ett år med spissing av kompetansen, for eksempel innenfor prosjekt- og byggeledelse. Et tredje studieår vil kunne gi fagskolen helt nye muligheter, sier Ketil Solbakke. Han nevner også retten til å bli en del av en studentskipnad som et viktig punkt.

- Dette gir våre studenter nye muligheter innenfor retten til studentbolig blant annet.

 

0
0
0
s2smodern