0
0
0
s2smodern

DEGERNES: RHJ AS vokser raskt og leverer solskjerming til kunder over hele Østfold og Follo.

I 2011 startet Roar Jakobsen selskapet RHJ AS med seg selv og en sydame ansatt. I dag er det 10 ansatte i selskapet som har doblet omsetningen de tre siste årene. I dag er de leverandør av solskjerming til arbeidsplasser over hele Østfold.

Roar Jakobsen har lang erfaring med solskjerming og kalesjer, selv om han i utgangspunktet er landbruksmekaniker og biltekniker. Han kom inn i bransjen for mange år siden, men startet sitt eget heleide selskap først i 2011. Da ansatte han en sydame og håpet han skulle ha nok å gjøre til å fylle arbeidsdagen.

- Jeg skjønte fort at det ikke vil gå, og i løpet av kort tid måtte jeg ansette flere. Nå vokser vi raskt både innenfor solskjerming, kalesjer og industrisøm. I dag er vi den største leverandøren av Rex markiser og en av de største kundene hos leverandøren av stoff. Det er vi bare passe fornøyd med, da vi ikke ønsker å være nummer to på noen lister. Vi skal være ledende og vi skal være best, sier Roar Jakobsen.

Kort leveringstid

I fjor investerte RHJ i en ny digital skjæremaskin som vil få en viktig funksjon i fremtiden. Den er spesialtilpasset masseproduksjon og vil kunne gi et høyere produksjonstempo ved bestilling av større serier. I dag foregår det meste av produksjonen manuelt, både ved kutting av stoff, sying og øvrig montering. 

- Årsaken til vår fremgang ligger nok i leveringstid og fleksibilitet, sier Roar Jakobsen. Han er ikke ukjent med å få bestillinger på fredag med ønske om levering førstkommende mandag.

- Det har faktisk skjedd, og dette er leveringer som våre konkurrenter kanskje bruker 6-12 uker på. Men vi sier aldri nei og legger heller til litt arbeidstid for å kunne møte kundens ønsker. Normal leveringstid på et såkalt custom made produkt er 3-5 uker hos oss. Da har vi målt, produsert og levert, sier Jakobsen.

Leverer til offshore

RHJ er spesialister på ulike typer solskjerming, spesielt i næringsbygg. De leverer alt fra vanlige markiser og persienner til screening og innvendige løsninger som tar vare på energien i lokalene.

- Vi er en både engasjert og stabil gjeng hos oss som alle liker å gjøre litt ekstra for kunden. Det meste av det vi leverer er dessuten produsert i Norge og er tilpasset norske forhold. 

RHJ AS tilbyr industrisøm og sveis av flammehemmende PVC i høy kvalitet til offshoreindustrien hvor de leverer flere tusen kvadratmeter hvert år. RHJ AS produserer også brannsikring på spesialoppdrag for kunde.

- I tillegg kan vi utforme og produsere industriporter med vinduer og glidelåser. De er perfekte som romavdelere. Et annet produkt som øker mye er støydempende stoff, som ofte blir brukt i barnehager, men også passer godt i støyende miljøer, sier Roar Jakobsen.

 

 

 

 

 

 

Siste fra Fredrikstad