Gir deg en bedre hverdag

0
0
0
s2smodern

MOSS: 35 aktører er på plass og tilbyr helse og velvære på hver eneste kvadratmeter i Lilleeng Helsepark i de gamle driftsbygningene til Trioving.

– Det bare må bli helsevirksomhet i disse bygningene, sa daglig leder Espen Klevmark i Enata Eiendom da han så driftsbygningene til TrioVing i Moss for første gang. I dag er 35 virksomheter på plass i en helsepark som tilbyr helse og velvære på hver eneste kvadratmeter.

– Lilleeng Helsepark er unik i Norge på grunn av det store antallet virksomheter som er samlet her. Vi har fortsatt noe ledig plass igjen, men det er ikke mye og vi renger med at alt er fylt opp i løpet av kort tid. Vi får inn en barnelege i mai og vil forsøke å få inn et r0øntgeninstitutt og en øyelege blant annet. I dag jobber cirka 100 personer i helseparken, og det er et ganske legetett senter, slik at det er stort behov for en røntgenvirksomhet, sier daglig leder i Lilleeng Helsepark Finn Grønseth.

Mange så verdien

TrioVing etterlot seg to svære produksjonshaller og totalt 15 000 kvadratmeter flate da de flyttet i 2013.

- Da vi gikk gjennom eiendommen tenkte vi straks at vi ville etablere en helsepark omtrent som et kjøpesenter, og det har vi lyktes med, sier Grønseth. Da helseparken ble etablert startet han med å etablere en oversikt over ønskede profesjoner og leietakere, omtrent som i et kommersielt kjøpesenter.

- Enkelte helsevirksomheter var skeptiske til å flytte til Høyda, som ligger på grensen mellom Moss og Rygge kommuner. Flere av spesialistene hadde fulle timelister og mer enn nok å gjøre fra før. Hvorfor skulle de etablere seg hos oss? Men etter hvert så de verdien av den attraktive plasseringen, med gode kommunikasjonslinjer, gode parkeringsmuligheter og ikke minst muligheten til samarbeid over faggrensene, til beste for brukerne sier Grønseth.

Integrert tilbud

Behovet for og ønsket om helserelaterte tjenester er sterkt økende i befolkningen. Mange har et sammensatt behov, og på Lilleeng kan man faktisk tilbringe en hel dag, bli behandlet, føle velvære og være i bedre form når man reiser hjem igjen. Kjenne at livet har blitt litt bedre å leve.

- Man kan for eksempel gjennomføre en time hos kardiolog eller annen spesialist, fortsette til fysioterapeuten, treningssenteret og apoteket før man avslutter med fotpleie. Til slutt kan dagen rundes av med et bedre måltid i helseparkens egen Restaurant Ro. Føler man seg litt skranglete en periode, er jeg sikker på at en slik dag løfter både form og humør. Målet er at brukerne skal oppleve et integrert, helhetlig tilbud der ulike faggrupper står samlet rundt brukeren, som blir «pakket» inn i helse og velvære.

Utvikles videre

Utviklingen av det store området på Høyda er fortsatt i full gang. I dag foregår bygging av moderne leiligheter inntil helseparken. I tillegg jobbes det iherdig med å etablere et hotell og landets beste badeland.

- Alt skal ses i sammenheng med helse og velvære. Vi ser gjerne for oss et hotell som har felles resepsjon med helseparken og direkte inngang til badeland. Vi ønsker ikke å være i konkurranse med det offentlige helsevesenet, men heller være et supplement som yter de tjenestene mange ønsker i dag, men som det offentlige ikke makter å levere, sier Finn Grønseth.