0
0
0
s2smodern

MOSS: I 2014 etablerte VELA seg i Norge, året etter vant de sin første offentlige kontrakt med sine brukertilpassede stoler.

I 2014 valgte det danske selskapet VELA (Vermund Larsen AS) å etablere seg i Norge. Allerede i 2015 vant de sin første offentlige kontrakt, og satser nå på ytterligere fremgang med sine velkjente produkter innenfor brukertilpassede stoler.

VELA produserer og selger arbeids-, kontor- og designstoler og elektriske rullestoler under forretningssegmentene VELA Rehab, VELA Medical og Vermund.

Største eksportmarked

Merkenavnet VELA har vært på det norske markedet helt siden midten av 1980-tallet, og produktene har vært solgt av forskjellige importører. Ved modervirksomheten i Danmark sysselsetter produksjon, salg og markedsføring 80 personer. Det er foreløpig fire som selger VELA-produktene i Norge og danner stammen i den norske avdelingen som er lokalisert i Moss.

– Etter Danmark er Norge faktisk det største eksportmarkedet for VELAs produkter internasjonalt. Derfor er eierne også villige til å satse i Norge, sier daglig leder Jon Guren (bildet).

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Opparbeider tillit

Han har satt sammen et team bestående av to helsefaglige medarbeidere og en tekniker i tillegg til lederfunksjonen. Sammen besitter de en kompetanse som dekker de forventningene kundene ofte har. De setter alltid kundens behov i fokus og legger vekt på å skape tillit.

– Tillit er viktig og ikke noe man får over natten. Det må opparbeides på lang sikt og, vi må vise oss gode nok for å vokse ytterligere. Vi har alltid en human tilnærming til situasjonen og ønsker å hjelpe våre kunder. Derfor går vi aldri på akkord med kvalitet, men foreslår alltid den løsningen som er best for kunden. Vi har alle lang erfaring fra bransjen og kan derfor gi gode råd og viktig veiledning underveis, sier Guren.

Ønsker å vokse

– Det er VELA Rehab som er den største produktgruppen for Vermund Larsen AS. Det er med produktene i dette forretnings-området vi i 2015 vant første kontrakt med NAV, deretter vant vi andre store avtaler i 2016. Salget på disse to avtalene er nå en viktig del av virksomheten i Moss.

Gjennom avtalen leverer VELA elektriske rullestoler, arbeidsstoler og ståstoler.

– Vi både ønsker og forventer vekst innenfor VELA Medical, hvor vi leverer stoler til sykehus, tannleger og helsemarkedet generelt. Vi selger produktene gjennom forhandlere til de forskjellige kundesegmenter, og salget er på en noe annen måte enn for rehab-produktene. Det er betydelig konkurranse i markedet, men vi har både kompetanse og kvalitetsprodukter, noe som gjør oss optimistiske. Designstolene under produktnavnet Vermund vil vi begynne å selge i løpet av året gjennom forhandlere innen designmøbel-segmentet.

Aktivitet i vest

VELA får en rekke direkte forespørsler fra rådgivere og brukere, og deltar ofte på messer og utstillinger for å vise de siste nyhetene.

– Dette er viktige arenaer for de forskjellige bransjer vi selger produkter i. Vi er mye på veien over hele Norge, og fokus er naturlig nok Sør-Norge, og cirka 50 prosent av markedet vårt ligger her. Vi ønsker å være kundenære og vokse på Vestlandet, og derfor har vi nylig ansatt Åshild i Bergen, sier Guren.

God ergonomi på kontoret

God ergonomi er ikke én bestemt sittestilling. Det er derimot variasjon og bytte mellom ulike arbeidsstillinger i løpet av dagen. Her får du noen gode råd:

  • Skift mellom sittende og stående arbeidsstilling, for eksempel ved å bruke en ståstol
  • Bytt mellom stoler med og uten ryggstøtte slik at du får variasjon i løpet av dagen
  • Bruk stolens innstillingsmuligheter for sete og rygg til å variere arbeidsstillingen. Beveg deg og skift stilling i forhold til arbeidsoppgaven
  • Flytt stolen slik at du sitter tett inntil arbeidsoppgaven og unngår stillinger der du jobber med foroverbøyd rygg og nakke eller med lang avstand
  • Bruk stolens høydeinnstilling og eventuell setevinkel, slik at du ikke løfter skuldrene og armene mens du jobber. En høy stol fremmer en rank sittestilling, og man får bedre oversikt

Siste fra Fredrikstad