0
0
0
s2smodern

Om snaut to år må alle virksomheter med krav om kasse bruke godkjente datakasser.

- Jeg anbefaler alle mine kunder som driver handelsvirksomhet å bytte til moderne datakasse allerede nå. Det gir en større trygghet, sier autoriserte regnskapsfører og daglig leder i ABC Regnskap Fariborz Jadidi.

Fra nyttår ble det forbudt å selge kassaapparater av den gamle typen. Nå skal alle nye løsninger oppfylle de nye kravene i lovverket. Om snaut to år skal alle de gamle løsningene være faset ut for godt.

Registreres korrekt

- Det er ingen grunn til å vente med å bytte. Uansett hva loven krever, er dette rett og slett en bedre løsning som gir større trygghet for alle parter. Når løsningen er satt opp av oss og leverandøren i fellesskap, er systemet ganske enkelt å lære. Alle parter vil spare tid når systemet er etablert og alt salg blir automatisk registrert på korrekt vis. Etter hver måned går det automatisk en mail til regnskapsfører som importerer denne direkte til regnskapet. Man slipper utkjøring av rapporter og ikke minst holde orden på disse frem til de skal leveres regnskapsfører. En datakasse har bare fordeler, sier Jadidi.

Kort leveringstid

Pågangen til AS Frankering og Kopiering i Sarpsborg er stor etter at loven trådte i kraft 1. januar i år.

- Vi har hendene fulle, men har fortsatt kapasitet og kan levere på kort tid. Prisene variere avhengig av hvor omfattende system man har behov for, sier Ole-Anders Tønsberg.

 

Siste fra Fredrikstad