0
0
0
s2smodern

SLITU: Transportsentralen i Indre Østfold (TIØ) markerer i år 35 år.

Transportsentralen i Indre Østfold (TIØ) markerer i år 35 år. De 22 eierne kan glede seg over en sterk posisjon i transportmarkedet i Østfold, Oslo og Akershus.

TIØ ble etablert i 1982 av 50 lastebileiere i Indre Østfold. 

- I dag er vi 22 aksjonærer, og vi har rundt 50 biler og gravemaskiner på farta, forteller Freddy Øverland, som har vært daglig leder i selskapet siden 2008.

Han beskriver hverdagen som travel og hyggelig, der kontoransatte, sjåfører og bileiere legger bredsiden til i det daglige med å få fraktet smått og stort i Østfold, Akershus og Oslo.

- Det mest hyggelige ved jobben er å ha kontakt med de ansatte, sjåførene og våre mange hyggelige og trofaste kunder, sier Øverland.

Ligger godt plassert

I de moderne lokalene på Monaryggen nær Mysen og nye E18 har TIØ sin base. Derfra når selskapet mange.

- Setter du en passer med spissen på kartet her hos oss, og en radius på seks mil, når du det meste av Østfold, søndre del av Akershus og Oslo, og der har vi mange kunder, sier han.

TIØ er en fullverdig, moderne og allsidig transportaktør og i bilparken er det alt fra bud- og ekspressbiler til tippbiler med hengere, containerbiler, skapbiler og store kranbiler. I tillegg har Transportsentralen i Indre Østfold anleggsmaskiner og utstyr for masseforflytning.

- For tiden er vi involvert i byggingen av Follobanen gjennom entreprenørene Askim Entreprenør og Park & Anlegg, og i et større eiendomsprosjekt Park & Anlegg har ved Kjeller, samt en rekke små og store oppdrag fra dag til dag for næringslivet og private, forteller Freddy Øverland.

TIØ har også bidratt mye i transportjobber knyttet til hele byggingen av E18 i Indre Østfold, og avsluttet sine siste oppdrag i januar i år, da veien stod ferdig.

Doblet omsetningen

Det er stor aktivitet hos Transportsentralen i Indre Østfold, og sjåførene har masse erfaring fra millioner av kilometer langs veiene. Biler og maskiner ruller i dør-til-dør jobber, på faste ruter på Østlandet og i bygg- og anleggsoppdrag mange steder. Foruten de mange kjøretøyene har TIØ et døgnåpent dieselanlegg i samarbeid med YX, som årlig leverer 2,2 millioner liter diesel. Avgiftsfri og avgiftsbelagt diesel og også AdBlue, en urealøsning som tilbys nyere, tyngre kjøretøy og som bidrar til å redusere NOx-utslipp, tilbys fra anlegget. Freddy Øverland, Mette Gaustad og Ine Bredholt i administrasjonen og lastebileiere og sjåfører skaper store verdier.

- I løpet av de siste ti årene har vi doblet omsetningen. Per i dag har vi rundt 77 millioner i omsetning, sier Øverland og fortsetter:

- For å holde stand i denne bransjen må man dels ha moderne og allsidig utstyrspark og kjøretøy, og dels må man gjøre en god jobb og yte service, når prisen på oppdragene ellers er lik, sier Øverland.

Ligger an til solid feiring

Da selskapet ble startet opp i 1982 var det som et rent transportselskap, og slik har det fortsatt.

- Transportsentralen i Indre Østfold har ikke egne kjøretøy og ikke eget gods. Vi formidler tjenestene på vegne av våre eiere, forteller han.

Fra 1982 og til 2005 var Transportsentralen i Indre Østfold lokalisert inntil E18, men da byggingen av ny motorvei startet ble det flytting, og de nye lokalene har forretningsadresse i Moreneveien. Når det gjelder årets 35 års jubileum, sier Freddy Øverland:

- Det startet i november i 1982, og det er kanskje naturlig at vi markerer vårt jubileum rundt det tidspunktet senere i år. Vi har gode erfaringer fra selskapeligheter sammen gjennom årene, og de mange sjåførene har kjent hverandre så å si siden starten, sier han.

Siste fra Fredrikstad