0
0
0
s2smodern

DEGERNES: RHJ AS satser enda sterkere på service, ikke minst overfor næringslivskundene.


RHJ AS satser enda sterkere på service, ikke minst overfor næringslivskundene. Einar Sande og Leif Haugom er to nye og rutinerte medarbeidere sørger for alt fra salg, via montering til kundeoppfølging og service i ettertid, sammen med Johnny Tellefsen. Nesten alt de leverer er produsert i Østfold.

- Vi er tre medarbeidere aktivt ute til enhver tid. Nå er det høysesong for hele bedriften, og våre folk har hendene fulle over hele regionen. Det er vanlig at henvendelsene blir mange når sola begynner å varme, og derfor er det alltid en fordel å være litt tidlig ute, slik at man slipper ventetid, sier daglig leder Roar Jakobsen i RHJ.

Både sommer og vinter

På alle arbeidsplasser plikter arbeidsgiver å gi sine medarbeidere gode arbeidsforhold, ikke minst når det gjelder solskjerming og innetemperatur. Ikke bare handler dette om HMS, men også om effektivitet. Hvis det er vanskelig å jobbe ved pc fordi det skinner i skjermen, sier det seg selv at effektiviteten ikke er den beste. En effektiv solskjerming enten utvendig eller innvendig kan endre situasjonen totalt.

- Korrekt solskjerming kan senke innetemperaturen med flere grader og spare bedriften for kostnader til luftkjøling. Innvendige såkalte "Duette-gardiner" som vi forhandler, kan dessuten holde på varmen vinterstid. På den måten gir solskjerming økonomisk gevinst både som mer og vinter, sier Jakobsen.

Effektive markiser

Mange forbinder solskjerming med utvendige markiser. Selv om det i dag finnes mange alternative løsninger er markiser fortsatt svært effektive og ikke minst ganske rimelige. I tillegg til å hindre solstrålene å nå inn i lokalene, fungerer de også som fullverdig beskyttelse mot regn, så sant det er sørget for tilstrekkelig avrenning.

- Vi har alle varianter, fra de helt enkle man trekker inn med snor, eller sveiv, til helautomatiske som enten drives med fjernkontroll eller reagerer på lys og vind. Disse kan i tillegg styres via en app på mobiltelefonen, slik at man ikke trenger å være fysisk til stede for å styre markisene.

Kunden vet best

- Vi er ofte ute hos kunder som ønsker et forslag til løsning, selv om de aller fleste har bestemt seg på forhånd. Uansett gjør vi en vurdering av hvordan solen faller på og kommer med andre forslag hvis vi mener det representerer en forbedring, men i 9 av 10 tilfeller har kunden gjort en grei vurdering på forhånd, sier Einar Sande og Leif Haugom. De foreslår uansett det kunden er best tjent med.

- På den måten bygger vi tillit og langvarige kundeforhold, sier de.

Ferie til høsten

I dag har mange boliger og næringsbygg markiser som er for smale i forhold til vindusbredden. Tidligere var det vanlig å levere markiser med samme bredde som vinduet, noe som gir store "lekkasjer" på sidene når solen flytter seg.

- Vi anbefaler mange å bytte til en bredere løsning eller utvendige persienner hvis de er plaget med sol som kommer inn fra siden. Men utvendige markiser kombinert med innvendige gardiner gir en både estetisk fin løsning og en isolerende effekt når det er behov for det, sier Roar Jakobsen. Han forbereder seg på en travel vår og forsommer.

- Vi får sjelden tatt ferie før i slutten av juli og begynnelsen av august, men det er helt greit. Vi står gjerne på for kundene våre.

Siste fra Fredrikstad