0
0
0
s2smodern

FREDRIKSTAD: Fatboy er en stol man kan sitt godt i på jobben. Hos KontorKonsult får du råd om hvilke møbler du bør velge til arbeidsplassen din.

Det er ikke alltid nødvendig å balansere eller sitte med rett rygg for å unngå rygg- og nakkeplager. Noen ganger kan man slappe av i en Fatboy, som gir god støtte til hele kroppen, samtidig som den er en ren nytelse å sitte i.

- Mange lurer på hva som er korrekt sittestilling. Da pleier vi å si at det er den neste, sier Alf-Roar Hansen i Kontor Konsult AS i Fredrikstad. De leverer arbeidsplasser som kan redusere sykefraværet i norske bedrifter. Behagelige Fatboy, som er en slags videreutviklet «Saccosekk», kan gi god avveksling for musklene.

Avveksling er viktig

Én dags sykefravær koster i overkant av 3 000 kroner, og omlag 15 000 kroner i løpet av en arbeidsuke, ifølge dinhms.no. Det er store beløp sammenlignet med investeringen i riktig arbeidsstilling. Sykefraværet på grunn av rygg og nakke har også en tendens til å gjentas med jevne mellomrom, hvis det ikke blir gjort endringer på arbeidsplassen.

- Derfor er det svært viktig å være tidlig ute med gode stoler og bord, slik at man sparer både utgifter for bedriften og lidelser for den ansatte. Skulle skaden likevel skje, har Kontor Konsult møbler som er utviklet i samarbeid med helsepersonell. Fatboy er en god løsning for eksempel i kombinasjon med den norske stolen «BackApp». Den har vist gode resultater hos personer som har vært plaget med rygg/nakke-smerter. Sammen med et justerbart heve- og senkebord får man gode arbeidsstillinger, sier selger Trond Øyvind Hansen.

Opp og stå!

I følge en amerikansk undersøkelse forbrenner man opp til 2 000 kalorier mer per dag ved å stå ved skrivebordet, framfor å sitte. Det er en god bieffekt av å forebygge fremtidige ryggplager.

- Kombinert med et balansebrett bygger man muskler i ryggen mens man er på jobb. Det er med andre ord tillatt å trene i arbeidstiden, men også å slappe av med jevne mellomrom.  sier Hansen.

Siste fra Fredrikstad