0
0
0
s2smodern

RAKKESTAD: - Vi har økt salget og opplever nye kunder i butikken hver eneste dag. Åpningen av den nye butikken har vært en gedigen suksess, sier daglig leder Magne Solbrække i Rakkestad Sogneselskap.

- Vi har økt salget og opplever nye kunder i butikken hver eneste dag. Åpningen av den nye butikken har vært en gedigen suksess, sier daglig leder Magne Solbrække i Rakkestad Sogneselskap.

Kundene har også kommet med gode tilbakemeldinger på de endringer som er gjort. Mange tror at butikkarealet er utvidet, men det har ikke skjedd. I stedet er det foretatt en oppgradering og omorganisering av varene.
- Mange er imponerte over vårt brede vareutvalg og vår kompetanse på stort sett alle produkter. Det er ingen selvfølge av butikkansatte har slik kompetanse i dag, men vi mener det er viktig å kunne gi kunden faglige svar, sier Solbrække.

Kundens behov

Rakkestad Sogneselskap får ikke bare kunder inn i butikken, men reiser gjerne ut på kundebesøk. Over hele Østfold har de en rekke mekaniske verksteder på kundelisten og har derfor stor kunnskap om verktøy og forbruksmateriell.
- Vi liker å yte service og etablerer gode relasjoner med kunder hver dag. De vet de kan stole på det vi informerer om. Vi prøver aldri å selge det vi tjener mest på, men det kunden har behov for. På den måten skaper vi tillit og godt samarbeidsklima. Vi er dessuten ikke bundet til en styrende kjede, men er selv medeier i kjeden. Det gjør at vårt vareutvalg er basert på kundens behov og etterspørsel, og ikke en beslutning tatt på et kontor langt vekk fra Rakkestad, sier Solbrække.

Reiser ut

Han legger til at Sogneselskapet har fast varerute rundt hele Østfold to ganger i uken.
- Vi ønsker å være der kunden er. Vil noen handle med oss, er det vår plikt å reise ut for å selge eller levere bestilte varer. Vi vet at kundene setter pris på dette, sier Solbrække.

Høy kvalitet

Selv om Rakkestad Sogneselskap i stor grad betjener proffmarkedet, selger de også mange produkter som er rettet mot det private hjemmemarkedet. Ikke minst gjelder dette hageprodukter, der de knapt fins et redskap som ikke står i hyllene eller på gulvet. Kjennetegnet er ikke alltid lavest pris, men høy kvalitet.
- Vi har også tilgang til såkalte billigprodukter, men vi anbefaler ikke våre kunder å kjøpe dette, da vi er en faghandel og må stå inne for det vi selger. Derfor har vi høy kvalitet på alt av verktøy, utstyr, arbeidstøy og landbruksprodukter. Nå har vi også startet med produkter for byggebransjen, og spesielt festemidler. Her bygger vi ut vareutvalget etter hvert, men vi bruker litt tid på det, da vi krever dokumentasjon på den minste skrue vi leverer fra oss. Vi må kjenne til kvalitet og holdbarhet, ellers ønsker vi ikke å selge det, sier Magne Solbrække.

Eget serviceverksted

Sogneselskapet, eller «Sognesuper’n» som enkelte kaller butikken har eget serviceverksted for proffmarkedet. Maskiner og utstyr repareres på stedet og det er ikke behov for lange transporter til et sentralverksted.
- Vi sparer mye tid på det, og om det kniper skikkelig har vi også utlånsverktøy hvis det er behov for det. Alt for å gjøre kunden fornøyd!

Siste fra Fredrikstad