0
0
0
s2smodern

MOSS: Selskapet Hydroclean AS har hatt en fin utvikling siden etableringen i 2004.

Selskapet Hydroclean AS i Moss har hatt en fin utvikling siden etableringen i 2004. I disse dager har de satt i drift nok en bil for videre ekspansjon.

Selskapets hovednæring er slamsuging, suging og blåsing av tørre og bløte masser, samt høytrykksspyling. I de senere år har selskapet investert mye i fornying og oppdatering av maskinparken som nå er topp moderne og miljøvennlig.

- For vårt selskap er verktøyet mer enn halve jobben og det kreves mye og kostbart utstyr, forteller innehaver og daglig leder, Geir Even Elgaaen.

Hydrocleans siste investering er en kombibil for suge- og spylearbeider med en tankkapasitet på tolv kubikkmeter.

- Ikke noe veldig spesielt med det, men selve bilen er siste teknologi, forteller han.

Denne bilen er også vår leverandørs Hvidved Larsens første bil til kunde i deres nye serie: Nordic.

– Vi er jo stolte av å være først ute da, sier Elgaaen, som legger til at selve bilen er en topp moderne Scania R 500 New Generation, en svært miljøvennlig bil som har minimalt med utslipp.

Uten gravemaskin er besparende

For en tid tilbake investerte Elgaaen i en såkalt vakuumgraver. Den brukes til komplekse gravejobber hvor risikoen ved å grave over kabler og rør i bakken er stor. Her kommer vår vakuumgraveren til anvendelse.

- Vi rett og slett suger massene opp fra bakken og grøfta, og dermed ødelegger vi minimalt. Det vil si at unødige kabel- og rørreparasjoner unngås, og man sparer penger, forteller Elgaaen. - Maskinen til 5,5 millioner norske kroner suger og jobber seg gjennom grus-, jord- og leirelag med luft og vakuum som eneste hjelpemiddel. Alt styres fra en joystick, sier han.

Vakuumsystemet er operativt helt ned til 50 meters dybde, og sugerøret drar gjennom 44.000 kubikkmeter luft per time, noe som gir en utrolig sugeeffekt som hurtig drar med seg stein og jord eller andre sugbare masser.

Supersugere

Hydroclean har også flere supersugere med stor sugekapasitet og lasteevne som hovedsakelig brukes til suging av sand, jord, stein og andre masser. Disse bilene kan også anvendes til blåsing av blant annet pukk og fyllmasser i kjellere etc.

Elgaaen forteller at selskapet har hatt en fin utvikling og sysselsetter i dag 12 årsverk , og det har så langt vært en fin reise, sier han. Vi utfører arbeid for stat og kommuner, men også flere entreprenører i regionen. 

- Vi har også registrert en jevn økning i antall oppgaver for oss ombord på større båter og skip. Her både spyler og vasker vi tanker og sørger for bortkjøring av sloopvann med mer, avslutter Elgaaen før han pent forklarer at nå må han reise avsted til neste oppdrag.

Siste fra Fredrikstad