0
0
0
s2smodern

SKEDSMO: Sundolitt har økt salget med 40 prosent i Østfold hittil i år. Nå satser de enda sterkere og lanserer nye produkter.

- Hittil i år har vi økt salget med cirka 40 prosent i Østfold. Bevisst satsing, kombinert med etterspurte produkter til riktig pris gir fremgang, sier distriktssjef for Østlandet André Fossum i Brødr. Sunde AS.

Selv om det er få produsenter av det vi på folkemunne kaller Isopor i Norge, er konkurransen likevel knivskarp. Sundolitt-produktene omfatter alt fra enkle isolasjonsplater og veiblokker til avanserte byggesystemer, som gjør det enkelt å støpe både såle og vegger.

God presisjon

- Både Kub-systemet og garasjeringmuren vår har slått godt an i markedet. Vi har bevisst satset på å tilby produktene til entreprenører og byggmestere i Østfold i jubileumsåret, og det har gitt resultater. Det er høy aktivitet i byggebransjen i dag, og da er leveringspresisjon viktig. Vi har stor produksjons- og lagerkapasitet og er derfor i stand til å levere presise produkter «just-in-time». Det setter både store og små aktører pris på, da det direkte påvirker økonomien i prosjektene, sier Fossum.

Nytt produkt

Suksessen i Østfold er et resultat av oppsøkende virksomhet og relasjonsbygging. Likevel har Brødr. Sunde & Co opprettholdt både leveranser og servicegrad også i andre deler av landet, slik at totalsalget har økt betydelig.
- Bedriften feirer 100 år i år, men er fortsatt like sprek som en ungdom. Vi har vår egen produktutviklingsavdeling som hele tiden overvåker markedet og utvikler produkter. I høst skal vi derfor lansere et helt nytt produkt i forbindelse med Bygg Reis Deg på Lillestrøm i oktober. Vi tror det kommer til å vekke oppsikt og skape enda større aktivitet for oss, sier distriktssjefen.

Ingen hvileskjær

Med denne lanseringen vil produktspekteret innenfor Sundolitt-produkter være tilnærmet komplett.
- Vi ønsker å være godt skodd og kunne levere det markedet etterspør i den tiden vi går inn i nå. Ingenting tyder på lavere byggeaktivitet, og vi ruster for fortsatt vekst over hele landet. Vi er allerede foretrukken leverandør på de store prosjektene i landet og har de største entreprenørene som kunder allerede i dag. Men vi kan ikke ta noen hvileskjær i denne bransjen, sier Fossum.

Med sementfiberplater

Sundolitt ringmursystemer har vært produsert i flere tiår allerede, men har også vært gjenstand for stadige forbedringer og produktutvikling. Systemet blir produsert i Ålesund og leveres som et byggesett til byggeplassene. Elementene leveres med ferdige sementfiberplater på utsiden, slik at ringmuren fremstår som ferdig når den er stablet opp, armert og fylt med betong.

Raskt å montere

Kub-systemet er et kraftigere system som gir mulighet til å stable polystyren-blokker i flere etasjer med armering og betong som kjerne. Produktene er kjempelette å håndtere og er mye raskere å montere enn konkurrerende produkter.
Brødr. Sunde leverer elementene i 60 centimeters høyde. Det betyr mye spart tid, og tid er som kjent penger. Kub-systemet kan brukes til hele boligen fra kjeller til loft. Resultatet er en ferdig isolert bolig som holder i "alle" år. Det er i tillegg godt merkede fester for spikerslag.
En slik løsning gir et godt inneklima, noe som stadig er i fokus ved boligbygging. Metoden har rett og slett alle fordelene ved både mur og isolasjon - en perfekt kombinasjon.

Langvarige prosjekter

Brødr. Sunde AS er engasjert i flere gigantprosjekter på Østlandet. Blant annet er de i gang med å levere 34 000 kubikkmeter veiblokker til utbyggingen av E16 i Sandvika. I tillegg har de store leveranser til flere entreprenører som er i sving med den nye Follobanen. Dette er langvarige prosjekter som krevere stabile leveranser over flere år.