0
0
0
s2smodern

SARPSBORG: Pöyry satser nå også på byggeteknikk og prosjektledelse. Nå har de ansvar for prosjekteringen av det såkalte SA-bygget i Sarpsborg.

Pöyry i Sarpsborg satser på byggeteknikk og prosjektledelse. Nå har de ansvar for prosjekteringen av SA-bygget i Sarpsborg. - Prosjektet er både spennende og innovativt, sier Adm. Direktør Jon Julsen fra Pöyry Norway AS.

Pöyry har startet en nytt foretningsområde innen byggeteknikk og prosjektledelse i Pöyry.
Konsulent og ingeniørselskapet med sitt norske hovedkontor i Sarpsborg har vokst med 20 prosent det siste året. Den nye avdelingen for byggeteknikk og prosjektledelse ble startet i 2017, men er allerede involvert i tre større prosjekter. Nå sørger de for prosjekteringen når PEAB bygger om det tidligere SA-bygget til leiligheter.

Skannet bygningen

- Vi har ansvaret for prosjektering av det bygningsmessige, bærekonstruksjonene, lyd, brannsikring og detaljering av arkitektur. Det er et innovativt prosjekt i den forstand at hele bygningen er laser skannet på forhånd og vi bruker BIM med 3D-modulering for å styre prosjektering og planlegging av tekniske løsninger for prosjektet. Det gjør at alt det bygningsmessige er kjent på forhånd og de ulike faggruppene får komme til i riktig rekkefølge på en effektiv måte, forteller Nils Vikhals fra Pöyry.

Ansvar helt til slutt

- Pöyry har ansvaret for prosjektet fra rammetillatelsen ble gitt og til den siste ferdigattesten er klar. Det er imidlertid andre arkitekter som har designet selve bygget, sier arkitekt og ingeniør Nils Vikhals, som også bistår med prosjektledelse i prosjektet.
Pöyry har også sikret seg jobben med prosjektering av en mindre ombygging av Sentrum Scene i nabobygget.

Allsidig ingeniørfirma

Pöyry er et allsidig ingeniørfirma og et av verdens største konsulentfirmaer.
Rådgiverselskapet leverer også tjenester innen industri og kommunalteknikk og har ingeniører innen fagfeltene maskin og prosess, elektro og automasjon, VA – kommunalteknikk, infra, geoteknikk og geologi. Oppdragene varierer fra ombygginger og vedlikehold til planlegging, prosjektering og idriftsettelse av komplette prosjekter i Norge og utlandet. Selskapet Pöyry Norway AS tilhører det finske moderselkapet i konsernet Pöyry Plc, som har over 6000 ansatte i 49 land.

Siste fra Fredrikstad