0
0
0
s2smodern

FREDRIKSTAD: To år etter den store brannen på Aursmoen i Akershus kunne Fredrikstad-entreprenøren Norbygg overlevere en flunkende ny og moderne Coop Extra-butikk.

To år etter den store brannen på Aursmoen i Akershus kunne Fredrikstad-entreprenøren Norbygg overlevere en flunkende ny og moderne Coop Extra-butikk til Coop Øst og ikke minst til innbyggerne som lenge hadde savnet butikken.

Det var i september 2015 Coop-bygget ble totalskadet i en storbrann på Aursmoen, som er sentrum i Aurskog. Det var kun forretningslokaler i bygget og murveggene og kjelleren var alt som sto igjen etter flammenes herjinger. Butikken var et møtested for mange i lokalsamfunnet, og brannen opptok beflkningen. Det fikk også entreprenøren Norbygg merke i løpet av byggeperioden.

Bygd på kjeller

- Det har vært usedvanlig stor interesse rundt prosjektet, ikke minst rundt utforming og fasader. Det er jo fullt forståelig så lenge det dreier seg om et større bygg sentralt plassert i lokalsamfunnet, sier daglig leder Stig Gundersen i Norbygg AS. Han forteller at prosjektet ble noe spesielt siden den gamle kjelleren skulle benyttes under det nye forretningsbygget.
- Vi har bygd på ytterligere 500 kvadratmeter kjeller, slik at dagens bygg er en god del større enn det som brant. Men vi har hele tiden måttet forholde oss til det eksisterende fundamentet med tanke på plassering av bærende elementer.

Utenfor regionen

Prosjektet i Aurskog ligger langt utenfor Norbyggs vanlige marked, og reiseavstanden ble en utfordring. Reisetiden fra Fredrikstad til byggeplassen er nærmere to timer hver vei.
- Vi valgte å benytte våre samarbeidspartnere vi alltid har brukt i Fredrikstad. Det betyr at alle måtte kjøre frem og tilbake gjennom Østfoldskogene for å komme på jobb. Aurskog er nok helt på grensen av vår aksjonsradius når vi legger anbud på fremtidige prosjekter, men vi kom i mål til avtalt tid, og butikken ble åpnet med snorklipping av ordføreren i juni i år, sier Gundersen.

Behagelig oppdragsgiver

- Vi har hatt mange prosjekter for Coop-organisasjonen, men dette var faktisk vår første Extra-butikk. Coop er en behagelig oppdragsgiver, som vi gjerne strekker oss litt ekstra langt for, denne gang helt til Aurskog, sier prosjektleder Pål Valbjørk.

Nytt Obs-bygg

Norbygg er inne i en svært hektisk periode med en rekke oppstartsmøter på flere steder. Ikke minst har de startet byggingen av nye Obs Byggvarehus på Årvoll utenfor Moss. Her skal totalt 10 500 kvadratmeter butikk og lager stå ferdig til åpningen i juni 2018. Det kan virke som en kort byggeperiode, men slik er det med noen prosjekter. Andre kan ha en lenger prosjekteringsperiode, avhengig av hvor tidlig Norbygg blir trukket inn i planleggingen.

Flere prosjekter

New Wave som er en av Norges største grossistfirmaer innenfor reklame- og profileringstøy har besluttet å flytte sin virksomhet fra Grålum i Sarpsborg til Åkebergmosen i Råde. Her skal Norbygg sette opp det nye lageret og kontorbygget. Hele bygget blir på 8 000 kvadratmeter og skal stå ferdig i 2018.
- Til slutt skal vi i gang med nytt bygg for T.O Bull i Oslo, Norges største aktør innenfor betongpumping og pumpeløsninger til alle typer bygg og anlegg.

Prestisjeprosjekt

For kort tid tilbake sluttførte Norbygg rehabiliteringen av prestisjeprosjektet Nygårdsgaten 55 i Fredrikstad sentrum. Det var en omfattende prosess hvor de eldre lokalene fikk et helt nytt og moderne utseende fordelt over tre etasjer. Det ble i tillegg bygget på en ny kontoravdeling for å imøtekomme DnBs plassbehov og bankens omprofilering. Klesbutikkene H&M Mann, Monki og Weekday har fått hypermoderne og innovative lokaler i samme bygg.

Siste fra Fredrikstad