0
0
0
s2smodern

MYSEN: Arkitektkontoret Arkama as på Mysen jobber med et bredt spekter av oppgaver innenfor arkitektfaget for offentlig og privat sektor.

– Vi tar på oss oppgaver fra det enkleste tilbygg til større nybygg, ombygging, utredninger og arealplaner. Våre oppdragsgivere er store og små utviklere og entreprenører, og vi har en hel del oppdrag for offentlig sektor, forteller Morten Andersen, som er daglig leder og en av tre eiere i selskapet Arkama AS.

Arkama as har hatt oppdrag flere ganger for Østfold fylkeskommune, Askim, Eidsberg, Rakkestad, Skiptvet, Spydeberg og Trøgstad kommuner, Østfold Energi, Hafslund, samt boligbyggelag i Askim, Eidsberg og Sarpsborg.

– Kundene kommer hovedsakelig fra Østfold og Follo, men moderne teknologi gjør at vårt selskap kan ta oppdrag på helt andre steder i inn- og utland. Vi er veldig langt fremme på teknologi og digital håndtering, sier Andersen.

Crogård tilbake

Arkama as består i dag av de tre eierne, arkitektene Morten Andersen og Skule Marstein og ingeniør/teknisk tegner Ann-Kristin G. Jensen. Fra 1. oktober i år får Arkama as en tidligere medarbeider tilbake i rekkene.

– Anders Crogård, som var medeier her tidligere, kommer tilbake den 1. oktober. Han har allsidig bakgrunn og kommer fra stillingen som nestleder i Link Arkitektur AS i Fredrikstad. I tillegg har vi et veldig godt samarbeid med arkitekt Anders Byng Strøm i Strøm Arkitektur, forteller Morten Andersen.

Asbjørn Løvholen, som startet BKL Arkitektkontor AS i 1997, som senere ble til Østre Linje Arkitekter as og fra 1. juli 2006 het Arkama as, har i sommer gått over i offentlig sektor.

– Asbjørn hadde sin siste arbeidsdag hos oss den 31. juli i år. Det er både trist og en overgang, men vi ønsker ham lykke til i hans nye jobb som prosjektleder i Østfold fylkeskommunes eiendomsavdeling, sier Morten.

Trives godt i travle tider

– Vi trives godt i en hektisk hverdag med allsidige oppgaver, sier Andersen.

På Arkama as «trofèhylle» står Masterplan Mysen og Askim vgs og Løkenskogen i kategorien «Planarbeid/Utredning». Arkama as har vært involvert i Ekeberg flerbrukshall, Kirkelund skole, Kalnes idrettshall samt en rekke større jobber for borettslag, kommunale eldreboliger, PU- og dagsenter, og flere næringsbygg.

Spennende prosjekter i by og land

To av prosjektene Arkama as er involvert i i nyere tid er Kaupangkvartalet i Mysen og Saga Brygge i Marker kommune. For Kaupangkvartalet dreier jobben seg om detaljregulering og prosjektering på en sentral tomt i Mysen.

– Første byggetrinn er nå ute til salg og forventet byggestart er tidlig på nyåret, forteller Skule Marstein som fortsetter; – Det skal oppføres to bygninger. En lavblokk langs Torggata og en høyblokk (12 etasjer) sentralt i kvartalet. 1.etasje i høyblokka skal inneholde næringsarealer, mens resten av prosjektet er boligarealer med tilhørende parkeringskjeller, boder og annet.

– Prosjektet omfatter også et nytt offentlig tilgjengelig uterom midt i kvartalet, som blir rammet inn av den nye bebyggelsen i tillegg til eksisterende bebyggelse, forteller Marstein. For Kaupangkvartalet er det er snakk om 40-50 leiligheter.

Også i mer landlige Marker kommune er Arkama as involvert, og jobben på Saga Brygge dreier seg om prosjektering av et boligfelt ved Rødenessjøen i Ørje. Prosjektet er under oppføring og omfatter 23 boenheter fordelt på to ulike bygningstyper samt tilhørende parkering, vei- og uteoppholdsarealer.

– Prosjektet er tatt svært godt imot. Fase 1, som skal stå ferdig til våren neste år, er allerede utsolgt. Saga Brygge tilbyr boliger fra 130 til 90 kvadratmeter i svært innbydende omgivelser og med bryggeanlegg i Haldenvassdraget, sier Marstein.

 

 

Siste fra Fredrikstad