0
0
0
s2smodern

MOSS: Moss Transportforum vokser ut av regionen og blir en riksdekkende aktør innenfor distribusjon.

- Mange av våre lokale kunder opererer over store deler av landet. Derfor satser vi nå landsdekkende med vår distribusjonstjeneste, sier daglig leder Morten Nore i Moss Transportforum.

Distribusjon er et hovedområde og litt av en spesialitet for transportvirksomheten allerede. Moss Transportforum disponerer hele 60 biler, fra helt små budbiler til store trailere og biler for spesialtransport. I dag har 30 faste ruter mellom Østfold, Vestfold, Oslo, Akershus, Buskerud, Vestfold og Telemark, helt ned til Brevik. Selv om de nå satser landsdekkende vil regionen rundt Oslofjorden fortsatt være et hovedområde for distribusjonstjenestene.

Leverer som avtalt

Budbilene til Moss Transportforum er en svært rask og effektiv måte å få en pakke eller et mindre parti frem på
- Der våre andre ruter er faste, regulære transporter, er Express-biler/budbiler mer fleskible og ikke bundet opp i verken tider eller endestasjoner. En budbil er en bil som kunden bestiller når de har gods som må leveres omgående. Dette er hasteoppdrag som må gå så snart som mulig eller til gitte tidspunkt som må holdes. For eksempel hvis det skal leveres en elektromotor når det kommer inn en båt i Ålesund som ligger inne i 2 timer – da må kunden vite at vi leverer som avtalt og at akkurat den bilen ikke har andre oppdrag som roter dette til, sier Morten Nore.

120 biler

Moss Transportforum har sitt hovedkvarter og lager like ved E6 utenfor Moss. Utgangspunktet er sentralt for transport og distribusjon over hele østlandsregionen. Totalt disponerer de 120 biler, noe som kan øke om kort tid.
- Vi har stor pågang fra utlandet via nettsiden vår. Stadig flere ser oss og tar kontakt. Vi kan dessuten tilby 24 timers åpningstid, med selvbetjening utenom kontortiden. Det fungerer glimrende, sier Nore.

Enklere løft med kranbil

Kranbiler er en effektiv måte å få sakene frem på. Moss Transportforum har biler som kan levere varene over både tak og ledninger.

Løft er enklest hvis kranen kan sitte på bilen – da slipper du å kalle inn ekstra løfteremedier som mobilkraner og lignende, i tillegg til lastebilen som frakter lasten frem dit den skal. Det finnes flere ulike kranbiltyper, og forskjellen ligger både i hvor mye de kan ta på planet og hvor langt og høyt de kan løfte hvor mye.

Vekt og lengde

Alle kraner, enten de er fastmonterte, bilmonterte eller kommer som kranbiler, må forholde seg til det som heter tonnmeter. Det betyr at alle kraner har en begrensning i form av tonnmeter-belastning. En kran med 200 tonnmeter kan maksimalt løfte 10 tonn 20 meter – eller 20 tonn 10 meter. ved større oppdrag er det derfor en liten regnejobb som må gjøres; kanskje må man dele opp lasten i mindre deler for å få den helt opp og frem.
- Våre medarbeidere kan disse regnestykkene på rams og sørger for at alt kommer trygt frem med gode sikkerhetsmarginer, sier Morten Nore.

Siste fra Fredrikstad