0
0
0
s2smodern

FREDRIKSTAD: Industri-Hydraulikk AS i Fredrikstad holder hjulene i gang for både store og små virksomheter.

Industri-Hydraulikk AS i Fredrikstad holder hjulene i gang for både store og små virksomheter.


* Nær 4.000 kvadratmeter lager
* Over 100.000 lagerførte produkter
* Inngående kunnskap om kundene
* Høy produktkompetanse
* Vedlikeholdsavtaler
* Service 24/7
* Garantireparasjoner

I mer enn 40 år har Industri-Hydraulikk på Rolvsøy vært en viktig støttespiller for næringslivet, og har sørget for å holde hjulene i gang for alt fra små bakerier til store industrigiganter.
I bunnen for virksomheten, ligger et genuint fokus på å bistå kundene kjapt, og bedriften har utviklet seg og vokst gradvis gjennom alle år. Omsetningsøking på 30 prosent de siste tre årene, forteller sitt!
I dag er de 24 ansatte og disponerer et areal på nær 4.000 kvadratmeter i Produksjonsveien 16 på Rolvsøy.
Og er i stadig vekst!

To viktige faktorer

- Det største varelageret og den beste servicen. Det konkurrentene kan levere i morgen, kan vi levere i dag!
Slik forklarer styreleder Kenneth Zimmermann og daglig leder Lars Petter Mørck hovedårsaken til suksessen.
Med mer enn 100.000 lagerførte produkter, er veien kort til kundene om et transportbånd, en hydraulisk slange eller et tannhjul skulle ryke.

Enorme mengder

Det er umulig å beskrive det enorme vareutvalget, det må oppleves for å forstå dimensjonene. Men vi kan fortelle at bedriften har 55.000 kulelager i hyllene – derav 6.500 ulike, med en spennvidde fra 3 mm til 950 mm innvendig mål. Her finner du også 20.000 kileremmer og transportbånd opp til 4,5 meter bredde, samt eget PVC-verksted. I tillegg får du skreddersøm av tannremmer og hydraulikkslanger – for å nevne noe!

Stort kontaktnett

Og det de ikke har på lager, sørger de for å skaffe gjennom sitt globale kontaktnett.
- Det har hendt at en liten del har kommet flybåren fra Tyskland og plukket opp på Gardermoen, en annen har ankommet med bil fra Trondheim - og vi har kjørt ens ærend til København for å hente, trekker de fram som gode eksempler.
At bedriften har vaktberedskap 24 timer i døgnet, sju dager i uka, viser at målet om å være best på service er mer enn fagre ord!

Tid er penger

Nettopp tidsfaktoren er viktig i mange sammenhenger. Tid er penger om maskinen står og ikke kan produsere. Da er Industri-Hydraulikk en svært lønnsom støttespiller for sine kunder.
Zimmermann og Mørck trekker også fram den høye kompetansen og serviceinnstillingen hos de ansatte som en viktig suksessfaktor.
- Alt handler om å kunne bistå kundene med både faglig bistand og den varen eller tjenesten som etterspørs. Alle som kommer innom oss, blir godt mottatt og får profesjonell hjelp. Vi blir jevnlig kurset av våre leverandører og samarbeidspartnere og kan produktporteføljen til fingerspissene.

Godt arbeidsmiljø

Mer enn 10 av de ansatte har over 20 års fartstid i bedriften. Det er det beste skussmålet på at også de interne forholdene er på stell.
- Her legges det stor vekt på trivsel, understreker de.

Serviceavtale – en lønnsom forsikring


Selv om hjelpen kun er noen tastetrykk unna, er det ingen grunn til å vente til det brenner, minner serviceleder Stefan Jensen om. Det er billigere å vedlikeholde enn å reparere!

- Veien til høy oppetid for maskiner og produkter, er inngåelse av serviceavtale. I samarbeid med kunden, blir vi enige om en vedlikeholdsplan på relevant utstyr og maskiner. Det reduserer fare for havari og er en billig forsikring for kunden, sier han.

Økt satsing

Til tross for at servicenivået allerede er skyhøyt, tas det ytterligere grep for å kunne være enda tettere på kunden. Det innebærer flere ansatte og utvidet varesortiment.
- I sum vil det gi større fleksibilitet, sier Jensen, som er håndplukket for å lede serviceavdelingen.

Trykkluft

Industri-Hydraulikk har nylig fått forhandlerstatus på Chicago Pneumatic og Pneumatech sin portefølje. Det gjør bedriften til en komplett leverandør også innenfor trykkluft og tilhørende utstyr.
Chicago Pneumatic har et av markedets bredeste utvalg av kompressorer opp til 37 KW. I porteføljen finner du også skrukompressorer fra 2,2 KW til 355 KW - både frekvensregulerte og av/på kompressorer, oljefrie kompressorer, dieselkompressorer, lystårn og trykkluftsverktøy.

Styrket staben

- Vi har i den sammenheng styrket vårt salgs- og serviceapparat med personer med lang erfaring fra trykkluftsbransjen, og kan gi kundene de rette løsningene til alle applikasjoner, sier han.
Serviceavdelingen kan i dag levere en rekke tjenester innenfor et bredt spekter, og er autorisert verksted for Chicago Pneumatic, Pneumatech, Kemppi, Metabo og Alto.
Det innebærer produktgrupper innenfor:
• Hydraulikk (slanger, rør, aggregater, sylindre)
• Sveis (service, validering, sikkerhetssertifikater)
• Trykkluft (service og reparasjoner)
• El-verktøy (service og reparasjoner)
• Trykkluftsverktøy (service og reparasjoner)
• Vaskeutstyr (service og reparasjoner)
• Montering av rør (hydraulikkrør/trykkluftrør/gassrør/pressede rør)
• Montering av transportbånd ( PVC/PU/Gummi)