0
0
0
s2smodern

SARPSBORG: Klavestad Installasjon ble nylig en del av Elnett Øst AS og har fulle ordrebøker i lang tid fremover.

Akkurat nå har vi hendene fulle og det ser bra ut også for neste år, sier daglig leder Mattias Grönroos hos Klavestad Installasjon på Borgenhaugen i Sarpsborg. Nylig overleverte de prosjektet Moenskogen med 28 leiligheter til sin oppdragsgiver.

Klavestad Elektriske er et begrep i Sarpsborg-distriktet og butikken som nå er en del av Euronics-kjeden lever i beste velgående. Installasjonsavdelingen ligger godt plassert med romslige lokaler i bakkant av det velkjente «Klavestad-bygget» som opplever samme pågang fra både privat- og proffmarkedet.

Bratt læringskurve

- Vi har nylig ansatt en ny prosjektleder, noe som var sårt tiltrengt. Vi må være flere for å ta unna den store etterspørselen. Det er imidlertid en stor utfordring å skaffe nok dyktige elektromontører i dag. Det er hard konkurranse om de beste, sier Grönroos. Han leder bedriften med 12 montører og totalt 16 ansatte i en alder av 29 år. Kurven har vært bratt fra starten som lærling i 2006, frem til sjefsstolen med ansvar for en omsetning på 18,3 millioner kroner i 2016 med et driftsresultat på mer enn 12 prosent.

Godt samarbeid

- Det er ingen hemmelighet bak dette, annet enn å gjøre kvalitetsjobb, unngå feil og holde ord. Vi påtar oss ikke oppdrag vi ikke har kompetanse til og utfører det vi sier vi skal gjøre. Da blir alle fornøyde, sier Grönroos. Vår stabile og kompetente arbeidsstokk bidrar til gode resultater.
Klavestad Installasjon har flere entreprenører som oppdragsgivere, men innledet et spennende samarbeid med HP Hovelsen Entreprenør først i 2016.
- Vi merket raskt at samarbeidet fungerte godt og at Hovelsen er en solid oppdragsgiver. En av deres styrker som passer oss bra er den ryddige og overordnede styringen på prosjekter som igjen gir gode resultater hos fornøyde kunder. Det er utrolig viktig i byggeprosjekter.

Stor utbygging

Installasjonsbedriften har lenge bygd opp en solid kundegruppe, hovedsakelig i Nedre Glomma-regionen.
- Det skjer mye i nærområdet og nå skal dem i gang med HP Hovelsens nyeste prosjekt Roligheten på Gamle Isevei. Der ser vi fram til installasjonsarbeidet i 6 firemannsboliger først, men vi håper vi kommer i betraktning som leverandør også når resten av det store feltet skal bygges ut, hvor det planlegges flere spennende bygninger, sier Mattias Grönroos.