0
0
0
s2smodern

FREDRIKSTAD: Det er ikke bra å bli i samme stilling for lenge. Det kan gi muskelplager og føre til lange og hyppige sykmeldingsperioder.

- Det er ikke bra å bli i samme stilling for lenge. Det kan gi muskelplager og føre til lange og hyppige sykmeldingsperioder Bare én ukes fravær koster fort 15 000 kroner, sier Alf-Roar Hansen i Kontor Konsult AS i Fredrikstad.

Kontor Konsult leverer arbeidsplasser som kan redusere sykefraværet i norske bedrifter. Stadig flere østfoldbedrifter åpner for å investere i gode arbeidsplasser fremfor å bruke penger på fravær.
- De fleste trenger gode kontorstoler hvis de har et stillesittende arbeid. Modellene vi leverer har et utall innstillinger, slik at det blir mulig å skifte stilling ofte og dermed unngå skader. Hvis man i tillegg har et heve- og senkebord, kan man veksle mellom å stå og sitte og dermed unngå smerter i rygg, skuldre og nakke, sier Hansen.

Dyrt fravær

Én dags sykefravær koster i overkant av 3 000 kroner, og omlag 15 000 kroner i løpet av en arbeidsuke, ifølge dinhms.no. Det er store beløp sammenlignet med investeringen i riktig arbeidsstilling. Sykefraværet på grunn av rygg og nakke har også en tendens til å gjentas med jevne mellomrom, hvis det ikke blir gjort endringer på arbeidsplassen.

Gode resultater

- Derfor er det svært viktig å være tidlig ute med gode stoler og bord, slik at man sparer både utgifter for bedriften og lidelser for den ansatte. Skulle skaden likevel skje, har Kontor Konsult møbler som er utviklet i samarbeid med helsepersonell. Ikke minst den norske stolen «BackApp» har vist gode resultater hos personer som har vært plaget med rygg/nakke-smerter. Kombinert med et justerbart heve- og senkebord får man gode arbeidsstillinger, sier Alf Roar Hansen.

Opp og stå!

I følge en amerikansk undersøkelse forbrenner man opp til 2 000 kalorier mer per dag ved å stå ved skrivebordet, framfor å sitte. Det er en god bieffekt av å forebygge fremtidige ryggplager.
- Kombinert med et balansebrett bygger man muskler i ryggen mens man er på jobb. Det er med andre ord tillatt å trene i arbeidstiden, sier Hansen.

Miljøfyrtårn

Kontor Konsult har nå innledet arbeidet med å bli Miljøfyrtårn innen utløpet av 2017.
- Vi har blitt medlem i Grønt Punkt-ordningen som tar hånd om retur av emballasje. Nå går arbeidet videre med dokumentasjon, slik at vi kan bli sertifisert så raskt som mulig. Det er viktig for oss, sier Alf-Roar Hansen.

Siste fra Fredrikstad