0
0
0
s2smodern

ASKIM: Dersom de over 100 år gamle veggene i Smaalenene Hotell kunne snakke, ville de nok kunne fortelle mang en historie om både gjester og vertskap.

Smaalenene Hotell er et hotell med sjel og sjarm, der herrskapelighet møter moderne fasiliteter, og hvor en hjemlig ro møter historisk sus.

Hotellet ligger midt i sentrum av Askim, snaut 150 meter fra jernbanestasjonen. En liten times kjøretur unna finner du Oslo og alle Østfolds storbyer, og kjører du litt lenger når du også Drammen eller grensebyene i Sverige. Hotellet har 32 overnattingsrom og 70 sengeplasser.

– Ønsker du et hotellopphold med god service, utsøkt mat og drikke, en myk seng og bylivet rett utenfør døren, har du kommet til riktig sted, sier hotellsjef Mette Ekelund.

Hun har 13 års fartstid på Smaalenene Hotell, og gleder seg over godt belegg.

– Firmaer i vår region er flinke til å bruke oss. Vi er det eneste hotellalternativet i Indre Østfold og har mange gjengangere fra næringslivet, lag og foreninger som gjester, forteller hun.

Moderne kurs- og konferanselokaliteter

Kurs og konferansefasilitetene ved Smaalenene Hotell har en kapasitet opp til 70 personer. Det er oppgradert, teknisk AV-utstyr tilgjengelig for kurs og seminarer, og hotellet tilbyr både tilrettelegging for dagskurs og overnattingskurs.

– Vi er absolutt konkurransedyktig, og det er ikke bare bedrifter og organisasjoner i Indre Østfold som benytter hotellet, men vi har også kursdeltakere fra andre deler av fylket og fra Oslo, forteller hotellsjef Mette Ekelund.

Hotellet er kjent for å være et ypperlig sted for små og mellomstore konferanser. Med sin beliggenhet "midt i smørøyet" av Askim sentrum, og med bare en snau times kjøretur fra Oslo eller Østfoldbyene, appellerer Smaalenene Hotell til mange kursarrangører innenfor et stort nedslagsfelt.

– Vi har alle fasiliteter for overnatting og et viden kjent kjøkken med utsøkte menyer av både mat og drikke i samme hus, så alt ligger til rette for en vellykket konferanse, sier Mette Ekelund.

Hotellet har tre konferansesaler, hvor «Borgersalen» har kapasitet på 70 personer, «Amtsalen» 50 og «Dagligstuen» 15 personer.
Smaksopplevelser helt utenom det vanlige.

Store smaksopplevelser

Når det gjelder bespisning har Smaalenene Hotell en kapasitet opp til 120 personer, der minnesamvær, konfirmasjoner, bryllup og events av ulike slag samler gjester, som koser seg med kjøkkensjef Aleksander Viks spenstige meny. Han prater gladelig om mat, som er hotellets stolthet, og forteller sprudlende om ti-retters -middagene, som to ganger årlig går av stabelen på Smaalenene Hotell.

– Da slipper vi oss helt løs på kjøkkenet. Knyttet til de ti rettene er det orientering om matrettene og drikken, hvor maten og drikken kommer fra og hvordan det er laget. Det setter folk stor pris på, sier han.

Nå står julebordet for døren, og også her har Aleksander noe ekstra i ermet.

– Vi starter opp allerede 1. november i år. Da har vi et par kvelder med smalahove, som vi startet med for et par år siden etter ønske fra en vennegjeng. Det viste seg å bli svært populært og er fullt når vi nå tilbyr det. Så følger tre kvelder med lutefisk og dernest er det "Smaalenenes store julebuffet", forteller han.

Med ti år på kjøkkenet i Smaalenene Hotell har Aleksander Vik satt sitt preg på menyen.

– Hos oss går det mye i kortreist mat, og mye er hjemmelaget. Julematen er selvfølgelig hjemmelaget, og vi legger vekt på i det daglige å lage sunn og god mat fra bunnen av i vår kontinentale frokost, enten det gjelder hjemmelaget brød eller hjemmelaget knekkebrød, sier han.

På hotellet er begrepet «Hjemme når du er borte» en rettesnor.

– For våre respesjonister, stuepiker, kjøkkensjef, kokker, servitører og kelnere, er du som gjest viktigst. Det er hyggelig å få mye ros for maten vår. Kundene kommer om og om igjen, og vi får også skryt for god service, forteller Mette Ekelund.

På overnattingssiden er det svært mange næringsdrivende og ansatte i næringslivet, som er kunder enten for en kortere eller lengre periode.

– De sier at de kommer «hjem», når de kommer til oss. Vi tilbyr gratis kveldsbuffé til alle våre gjester mandag-torsdag, og har daglig tilbud om matpakkesmørning, så joda – vi jobber for at alle skal føle seg «hjemme», sier Mette.

Siste fra Fredrikstad