0
0
0
s2smodern

MYSEN: Mona Mek er spesialist på aluminiumsprofiler. Nå bygges det en kilometerlang støyskjerm i Tønsberg.

Mona Mek AS er spesialist på aluminiumsprofiler. Nå bygges det en kilometerlang støyskjerm i Tønsberg med profiler fra Mysen.

– Støyskjermene er bygget og utviklet sammen med Polyfiber til et system med aluminiumsprofiler og komposittplank. Det er lett å transportere og bygge, og benyttes av mange aktører, forteller Arvid Løken, administrerende direktør i Mona Mek AS.

Det er sju ansatte med hendene fulle ved anlegget i Mysen, der det bygges spesialløsninger av aluminium. 80.000 tonn aluminium brukes årlig.

– Våre produkter er laget med vårt spesialverktøy i Sverige. Vi utvikler, bearbeider og monterer aluminiumsprofilene her før de sendes til kunder i Norge eller til utlandet.

– Støyskjermen i Tønsberg er den største vi har laget. Det er 400 mastepunkter av aluminium og rustfritt stål. Skjermen er én kilometer lang og tre meter høy. Komposittplankene kommer fra Tyskland, mens alle aluminiumsprofiler kommer fra oss, sier Løken.

Ballbinger i Europa

– Vi jobber mye med å produsere ballbinger og fotballmål for Unisport, som er en av Norges ledende leverandør av balløkker og nærmiljøanlegg. Mona Mek produserer fotballmål i ulike størrelser og har levert 20.000 enheter siden 1995 i Norge, Sverige og Finland, forteller han.

– I flere år har antallet ligget på rundt 100 ballbinger i inn- og utland. For tiden leverer vi 10-20 per år, og hovedsaklig her i Norge. Ballbingene av aluminium og kompositt er svært værbestandige og lette å holde rene for naturlig skitt og tagging.

Problemløser-bedriften

Det var i 1982 at Arvid Løken startet Mona Mek. Han har utdannelse som sveiser og arbeidsleder, og har mange år bak seg i Aker-konsernet, blant annet i administrasjonen med ansvar for opplæring og ansettelser. Gjennom årene er det produsert 50.000 containere og levert 250 bensinstasjonsfasader fra Troms til Sørlandet for de store oljeselskapene, i tillegg til andre spesialprodukter.

– Det gjelder å tilpasse seg markedet og være løsningsorientert. Foruten store oppdrag er det fullt mulig for private å stikke innom for å få hjelp. Vi stiller opp for de som har behov, sier han.

Siste fra Fredrikstad