Reiste seg fra trygdetrusselen

0
0
0
s2smodern

Knut Haugen lå dødssyk i flere måneder, fikk sparken og ble forsøkt presset over på trygd av NAV. Men han reiste seg, og opplever nå stor fremgang.

Knut Haugen lå dødssyk på Rikshospitalet i flere måneder, fikk sparken fra sin gamle arbeidsgiver og ble forsøkt presset over på trygd av NAV. Men han reiste seg, startet Utleiexperten AS og opplever stor fremgang med selskapet han selv eier.

Problemene for Knut Haugen startet i 2007, da han jobbet hos det som engang het Stavdal Utleiesenter. Han opplevde store smerter og fikk etter hvert problemer med å bevege seg. Etter å ha gått ut og inn av sykehuset Østfold og levd med feil diagnose i lang tid, måtte han til slutt midt i ferien kjempe seg til en hasteinnleggelse på Rikshospitalet. Der ble det slått fast at han lider av en svært sjelden autoimmun sykdom, som gjør at han må leve med medisiner resten av livet. Men fordi han kom så sent til behandling, måtte han amputere alle tærne på begge føtter. Det var da NAV ville uføretrygde ham, selv om han ville tilbake i arbeid.

Grep sjansen

- Jeg ville jobbe og var sjokkert over at NAV ikke ville hjelpe meg med det i stedet. Det forandret seg da jeg til slutt fikk ny saksbehandler, og jeg fikk etter hvert jobb som avdelingsleder hos Fosby Utleie i Sarpsborg. Det var et hyggelig sted å jobbe, men da jeg fikk muligheten til å starte egen virksomhet måtte jeg bare ta den. Nå jobber jeg 15 timer i døgnet, men det trives jeg med, og jeg har store ambisjoner for selskapet fremover. Nå skal vi bare opp og frem, jeg lever godt med mitt lille handikapp, og klage kan vi gjøre når vi virkelig har noe å klage på.

Vokser kraftig

Selv om 45-åringen har hatt en turbulent tilværelse de siste årene er han nå mer offensiv enn noen gang. Ikke bare har han lykkes med sitt nye firma Utleiexperten, men han har blitt en av de største på utleie av lifter, maskiner og annet utstyr i Østfold på bare halvannet år. Fra en omsetning på null i september 2012, havnet tallene på 21,5 millioner kroner i 2013, men han har ingen planer om å la det stoppe der. Kanskje kommer det en ny avdeling også, hvis vi finner riktig plassering.

- Jeg startet forsiktig, men hadde en rekke gode kundeforbindelser etter mange år i bransjen. I dag har Utleiexperten cirka 150 egne maskiner til utleie, men vi budsjetterer med 200 innen sommeren 2015. Og omsetningen skal passere 30 millioner kroner i 2016 sier Haugen optimistisk.

Full ordrebok

Utleiexperten har i dag tre ansatte, men vil øke til fire fra i sommer. Haugen har nemlig investert i en ny lastebil som skal frakte utleiemaskiner til og fra kundene. I dag har han store oppdrag på det nye sykehuset i Sarpsborg gjennom Oras og Bravida og AF, og har også en rekke maskiner på Gardermoen (OSL).

- Det er tett i ordreboka fortsatt, og vi skal i gang med nye store prosjekter i høst og neste år, sier Knut Haugen.