fbpx

Lokale eiere overtok glassmesterbedrift

1. januar overtok fem lokale eiere glassmesterdelen av Saint Gobain Bøckmann i Fredrikstad.

1. januar overtok fem lokale eiere glassmesterdelen av Saint Gobain Bøckmann i Fredrikstad. Siden da har pilen pekt oppover for den tradisjonsrike bedriften som nå heter Glass Team AS.

Saker og ting skjedde fort i fjor da det ble kjent at de franske eierne av glassmesterbedriften ville kvitte seg med virksomheten. Svein Mathisen var daglig leder og fikk med seg ytterligere fire ansatte som inngikk en avtale med eierne om overtakelse. 1. januar 2014 stengte man dørene mellom produksjonsbedriften og glassmestervirksomheten som fortsatt ligger vegg-i-vegg på Øra i Fredrikstad, men samarbeidet fortsetter.

Gode resultater

- Det som skiller dagens drift fra tidligere er at vi er helt uavhengige og har svært korte kommandolinjer. Nå tar vi raske beslutninger velger våre egne leverandører og kan være mer fleksible på alle måter. Vi legger ikke skjul på at det til tider var tungt å være en del av et internasjonalt konsern når små, lokale beslutninger skulle tas. Alt måtte følge de vedtatte linjene, noe som gikk utover effektivitet og økonomi. Allerede nå ser vi resultatene, våre resultater har sjelden vært så gode på denne tiden av året, og vi gleder oss allerede til høysesongen, sier Svein Mathisen.

Nye innkjøpsavtaler

Den nye ledelsen har effektivisert driften på flere områder. Ikke minst innenfor innkjøp er det et nytt regime.

- Vi har organisert en innkjøpsavdeling og etablert en rekke gode avtaler som er langt mer gunstig enn før. Det skal ikke mange prosents rabatt til før det blir store penger av det så lenge man kjøper inn varer og tjenester for mange millioner kroner i året. Våre lavere innkjøpspriser kommer til slutt våre kunder til gode, sier Mathisen, som understreker at Glass team legger stor vekt på kundeservice.

- Vi rydder opp i alle eventuelle uoverensstemmelser. Har vi gjort noe galt tar vi oss av saken med en gang. Våre kunder skal aldri bli skadelidende.

Satser på privatmarkedet

Glass Team er fortsatt store på bedriftsmarkedet. Vi har hatt flere store oppdrag på Østlandet og lokalt slik som Helsehuset i og Wilbergjordet i Fredrikstad. Det nye nå er at vi satser i større grad på privatmarkedet, både når det gjelder tradisjonelle glassmestertjenester, interiørglass, og ikke minst produkter som skyvedører, foldedører og vinterhager med kvalitet.

- Vi ser også på beslektede produktområder som lås og beslag og vil trolig bevege oss inn på det området etter hvert. Dessuten satser vi fortsatt stort på serviceavtaler med bedriftene, sier Mathisen, som eier Glass Team AS sammen med Lasse Nilsen, Henrik Karlsen, Jørgen Slydahl og Egon Andersen.  Bedriften har totalt 85 ansatte, fordelt på 65 ved hovedkontoret i Fredrikstad, 15 i Moss og fem i Oslo. Sammen betjener de store deler av landet.

0
0
0
s2smodern

Siste fra Moss

Siste nytt fra NRK Østfold

 • 16 tatt i fartskontroll

  25.06.19 19 39

  UP gjennomførte i dag en laserkontroll i en 70-sone på Mosseveien i Fredrikstad, og det ble delt ut 16 forenklede forelegg. Høyeste hastighet ble målt til 91 km/t, det opplyser politiet i en twittermelding.

 • Se nyhetene 19:30

  25.06.19 19 18

 • Endringer i sendetid

  25.06.19 18 30

  Grunnet fotball-VM for kvinner går distriktsnyhetene fra Østfold i kveld 19:30, og ikke 18:50. De øvrige nyhetssendingene går til vanlig tid.