Meld deg på grønn næringskonferanse i Follo

0
0
0
s2smodern

Nå er det på tide å melde seg på Næringskonferansen i Follo. Den går av stabelen 20. april og det er begrenset med plasser.

For 8. gang arrangeres Næringskonferansen i Follo og denne gang med en grønn vri. 

- Follo er en region i rask vekst. Det er helt naturlig når vi tar beliggenheten i betraktning. Når Follobanen er ferdig 2021, vil reiseavstanden fra Oslo til Follo være 11 minutter, samtidig som Follo er porten til Europa, sier Anne Kristine Linnestad, leder av Programkomiteen.

Grønn vri

Hovedoverskriften for årets konferanse er «Grønn vri». 

Linnestad og resten av komiteen mener årets Næringskonferanse blir interessant. 

- Vi er inne i et mulighetsskifte ved at vi må gjennom en nødvendig omstilling fra sorte til grønne karboner. Det grønne skiftet er derfor et nøkkelord for konferansen. 

- I Follo har vi en imponerende bredde i kompetanse og bedriftsmangfold. Vi mener imidlertid flere bedrifter i Østfold og Follo bør få øynene opp for hvilke muligheter som oppstår gjennom det grønne skiftet, sier Monika Svanberg i Akershus fylkeskommune. På konferansen kan blant annet deltakerne få høre hvordan Asko Øst AS, Schrader Gartneri og Meshcrafts As bruker det grønne til å øke sin konkurranseevne. Samtidig kan du høre hvordan NIBIO, som er en del av forskningsmiljøet på Campus Ås, kan bidra til bedriftenes forsknings- og innovasjonsvirksomhet. For selv om bedriftene i Østfold og Follo har stor bredde i sin kompetanse står det dårligere til med virksomhetenes forsknings- og innovasjonsvirksomhet. 

- Bedriftene i regionen trenger å løfte seg på dette området, og på konferansen kan bedrifter hente inspirasjon fra TINE sin FoU- og innovasjonsaktivitet. Det grønne skiftet gir mange nye muligheter, og her får deltakerne høre fra de som sitter med spisskompetansen, sier Linnestad. 

Unik møteplass

Som en attraktiv region i hovedstadsområdet skal Follo ta del i utviklingen av fremtidens næringsliv i Norge. Næringskonferansen er i den anledning en unik møteplass hvor det er store muligheter for å styrke sitt eget nettverk og få innspill fra dyktige foredragsholdere om hvordan man kan utvikle virksomheten videre. 

- Det er veldig viktig at det er et høyt nivå gjennom hele konferansen. De som kommer hit, bruker sin dyrbare tid på konferansen, og da er det viktig at de får noe tilbake. Det skulle bare mangle. Vi vet at Innovasjon og teknologiutvikling er en av nøklene til det grønne skiftet, og at næringslivet er en sentral kraft, sier Anne Kristine Linnestad.

- Skal vi lykkes nytter det ikke å operere på egen hånd. Skal en bedrift bli innovativ, må den hele tiden lære av hva andre bedrifter gjør. Konkurranse og samarbeid er  suksesskriterier for at bedrifter og næringer i regionen skal bli mer innovative og konkurransedyktige. 

Konferanse for alle

Arne Bjerke fra Nesodden næringsråd er også begeistret for årets innhold og mener det er tilpasset alle.

- Denne arenaen er til for å skaffe seg mer innsikt, bli inspirert og få nye ideer til hvordan man kan videreutvikle bedriften. Det er utrolig hva som kan utnyttes gjennom det grønne skiftet. Det er nok mange som kan gjennomføre en grønn vri. Bedrifter, beslutningstakere, kunnskapsmiljøer og utviklingsaktører på alle nivåer er velkomne, sier Bjerke. 

- Follo er attraktivt

Simen Hesleskaug fra Inkubator Ås kan bekrefte at Follo er et attraktivt distrikt.

- Ett veldig godt eksempel på det er Meshcrafts som ble startet opp i Inkubatoren på Ås. De har utviklet en applikasjon mot elbilmarkedet som blant annet forteller brukeren hvor det er ledige ladestasjoner. I hovedsak forteller appen, ut i fra brukerens behov og ønsker, hvor det er mest hensiktsmessig å parkere og hvor det er ledig. Utviklerne startet i Ås, tok med seg ideen videre til Oslo, men ønsker nå å etablere seg i Follo igjen.

Programmet kan du lese her.

Påmelding via www.follo.no

Påmeldingsfrist 18. april 2016

Maks antall 200 deltakere