Entreprenører kan spare mye

0
0
0
s2smodern
Låst kapital i banken som garanti ved eiendomssalg får nå et billigere alternativ. – Vår byggsikkerhetsgaranti frigjør ofte flere hundre tusen kroner, sier daglig leder i SMB Forsikring, Thomas Winther.

Loven krever at entreprenører skal stille garanti fra bank eller forsikring når de selger en bolig under oppføring til forbruker. I større prosjekter kan dette dreie seg om flere hundre tusen kroner som står på låst bankkonto i alt fra fem til syv år. Der gjør kapitalen liten nytte for seg, og derfor tilbyr SMB Forsikring en alternativ løsning, kalt byggsikkerhetsgaranti, som frigjør kapitalen.

Billig inngangsbillett

– Garantien er både billigere og bedre, men det er ingen snarvei til løsning for entreprenører med svak økonomi. Garantien gir vi kun til medlemmer av SMB, og vi krever positiv drift i minimum tre år før vi innvilger en søknad. Et medlemskap i SMB er imidlertid svært rimelig og gir dessuten så mange fordeler at inngangsbilletten er spart inn på alt fra bensin- til rekvisitaavtaler, sier Winther.

Han opplever positiv respons fra 90 prosent av de som har fått et tilbud om garanti fra SMB Forsikring.

Stor respons

Garantien har i lengre tid vært håndtert av bankene alene. Entreprenøren har da lånt garantibeløpet til markedsrente, mens pengene har stått på sperret konto. Der må de stå i hele byggeperioden og ytterligere fem år etter ferdigstillelse. Hensikten med paragrafen er å sikre forbruker mot uforutsette kostnader hvis det skulle dukke opp mangler ved boligen i ettertid. SMB Forsikring har nå tilbudt byggsikkerhetsgaranti til sine medlemmer i litt over ett år, og responsen har vært svært god.

– Bevisstheten rundt produktet øker stadig, og vi har merket en økning i antall henvendelser fra i fjor høst og frem til i dag. SMB har mange medlemmer i byggebransjen, og dette er et svært godt tilbud til dem, sier Thomas Winther.

Dette må du ha
  • Medlemskap i SMB (www.smb.no)
  • Ryddig økonomi
  • Tilfredsstillende egenkapital
  • Selskapsdrift i minst 3 år