0
0
0
s2smodern
I 2013 startet islendingen Oddgeir Thorgeirsson Super Rørleggerservice AS på Gjerdrum. Noen måneder senere satt han med en attraktiv kontrakt på alt av rørarbeider i det rehabiliterte Steen & Strøm-bygget i Oslo sentrum.

Det skal mer enn bare en rørtang til for å kaste seg ut på såpass dypt vann, men Thorgeirsson var full av positivitet, pågangsmot og trolig en god del forretningstalent da han tok beslutningen om å etablere egen bedrift. Siden da har han ikke sett seg tilbake. Nå er snart kjempejobben til nærmere 50 millioner kroner ferdigstilt. Super Rørleggerservice har levert alt av varme, kjøling og sanitær i de fire bygningene som nå utgjør nye Steen & Strøm i Kongens gate.

Løste utfordringene

– Den største jobben hadde vi i første etasje, der «Food Court», eller alle spisestedene ligger. Etter å ha prosjektert i nærmere ett år, møtte vi likevel mange overraskelser og utfordringer underveis. Men det nytter ikke å tenke på det hele tiden. Vi kan bare løse en utfordring når vi møter den, og så gå videre til neste. I dette bygget var det mange gamle røropplegg som nå er skiftet ut, og mye nytt som skulle installeres. Det aller meste er dessuten skjult i tak, gulv, vegger og søyler, så det var nok å henge fingrene i, sier Thorgeirsson.

36-åringen kom til Norge i 2008 og har ytterligere syv islendinger ansatt i firmaet. Det tror han er en fordel.

Utsetter ikke jobben

– Jeg kjente til mine kolleger fra Island fra før og vet at de er engasjerte og flinke folk. Jeg sier ikke noe galt om norske arbeidstakere, men noen er nok litt bortskjemt, mens vi islendinger er vant til å jobbe til jobben er unnagjort. Vi utsetter ikke småsaker til dagen etter, eller enda verre – over helgen. Vi utfører det kunden ønsker, og det vet vi de setter pris på, sier Thorgeirsson.

Nytt storoppdrag

Bedriftslederen ser lyst på fremtiden når oppdraget på Steen & Strøm sluttføres i juni i år. Trolig venter et nytt prestisjeoppdrag i sentrum.

– Jeg har stort håp om å kunne lande en større kontrakt i forbindelse med en rehabiliteringsjobb. Vi samarbeider med kjøle- og ventilasjonsfirmaet Energima AS i Oslo, et samarbeid vi har stor nytte av, sier Oddgeir Thorgeirsson.