0
0
0
s2smodern
I 1991 fikk Hjalmar Ottesen diagnosen Multippel Sklerose (MS). Han valgte å ignorere sykdommen, kjøpte selskapet Firesafe to år senere og utviklet det fra 25 til 350 ansatte.

Ottesen var alvorlig syk i 1991 og lå delvis lammet på sykehus i flere måneder. Likevel valgte han å fortsette som før da han ble skrevet ut.

– Det holdt i 11 år. Da hadde jeg utviklet Firesafe til en stor aktør innen brannsikring med datterselskaper i Sarpsborg og Danmark. Jeg valgte imidlertid å selge Firesafe til Protan i 2004, da jeg trengte en pause på grunn av det store arbeidspresset, forteller Ottesen.

Gjennom investeringsselskapet Hjott AS styrer han en rekke selskaper samt investerer og utvikler nye produkter, spesielt innenfor byggebransjen. Etter mange år i Firesafe er han fortsatt opptatt av brannsikkerhet i bygg. Dette preger også mange av hans virksomheter og utviklingsprosjekter i dag.

Kjøpte og solgte

Ottesen hadde i utgangspunktet planer om et lengre opphold etter Firesafe, men jeg kom over et selskap i Stockholm bare et halvt år etterpå.

– Jeg valgte å kjøpe dette, da de hadde produkter som var helt ukjent i Norge på det tidspunktet. Det dreide seg om sprøyting av gips på vegger og tak, framfor å montere plater. I tillegg produserte de glassfiberarmert betong med ekstrem densitet. Jeg hadde med meg en tidligere medarbeider fra Firesafe, Morten Ulvedalen, på dette, og etter oppkjøpet flyttet vi virksomheten Byggimpuls AS  til Norge. Etter to år solgte jeg til Ulvedalen som fortsatt driver Byggimpuls fra hovedkontoret i Aurskog. I dag omsetter de cirka 100 millioner kroner, foreller Ottesen.

Ramlet borti Selvaag

Etter salget i 2007 var det meningen at Hjalmar Ottesen på ny skulle ta en lengre ferie, men så «kom han borti» Ole-Gunnar Selvaag i Selvaaggruppen for første gang. Det førte til at han kjøpte 60 prosent av aksjene i  Luster Betong. Bedriften produserer Selcrete, en svært lett og sterk betongblanding, som blir benyttet til vegg-, tak- og gulvelementer. Produktet har svært gode egenskaper både når det gjelder isolering, bransikkerhet og soliditet.

Eiendom og leiligheter

Hjalmar Ottesen startet selskapet Hjott AS i 1998. I 2008 så Hjott Bygg AS dagens lys og senere Hjott Entreprenør AS og Hjott Export AS. Ottesen kjøpte for et par år siden også et næringsbygg på 4 600 kvadratmeter på Aurskog, mens Hjott Bygg AS er i gang med oppføringen av nærmere 50 unike terrasseleiligheter på Løken i Aurskog-Høland.

– Næringsbygget inneholder kontorer, lager og produksjonslokaler, og i dag har vi cirka 800 kvadratmeter ledige for utleie, sier Ottesen.