fbpx

Romerikes største feiret 25 år

Høye ambisjoner, kvalitet og godt samarbeid med kunder og medarbeidere er oppskriften på suksessen for Nordby Maskin på Nannestad.

Nordby Maskin ble startet av Karl Kristoffer Nordby (bildet) som noen år tidligere hadde startet med en traktorgraver. Etter et tiår med skogsmaskiner ble det satset kun på gravemaskiner, og i dag har bedriften 40 maskiner fra 1 til 40 tonn. Fortsatt ligger hovedkontoret på gården Nordby Øvre, men nå er skissene klare for nytt tilholdssted på Moreppen Næringspark.

Nordby er fortsatt daglig leder i familiebedriften der både kone, datter, sønn og svigersønn har sitt daglige virke.

Viktig kompetanse

– I dag har Nordby Maskin utviklet seg til å bli en leverandør i full bredde når det gjelder utendørsarbeider. Vi kommer inn i startfasen med prosjektering, oppmåling, graving og vann- og avløpsarbeider. Etter at byggeprosjektet er ferdig, gjør vi utearealene klare med veier, grøntanlegg og det som trengs for et presentabelt uteareal, sier Tor Eivind Nordby Vik.

Han understreker hvor viktige de ansatte har vært i utviklingen av bedriften.

– Karl Kristoffer Nordby har alltid vært flink til å benytte den enkeltes styrke og kompetanse, noe som har ført til at mange ansatte i dag har en kunnskap det er viktig å beholde. Vi behandler medarbeiderne med respekt og lønner fornuftig. De arbeider med det de er gode på og trives med, får utfordringer, variasjon og egenutvikling.Det har gitt oss en stabil arbeidsstokk, sier Vik.

Stor ordrereserve

Nordby Maskin har store ambisjoner for fremtiden og har ingen planer om stabilisering på dagens driftsnivå. Tvert imot; i strategiplanen står det beskrevet en vekst på 10–15 prosent per år fra dagens omsetning på 176 millioner kroner.

– Vi har egentlig ikke noe valg, selv om det er tre alternativer. Å stå stille er umulig, og da gjenstår to reelle valg, nemlig enten frem- eller tilbakegang. Det sier seg selv hva vi ønsker. Vi skal vokse i lokalmiljøet og fortsatt være en foretrukken leverandør i vårt område, sier Vik.

I dag er Nordby Maskin engasjert i grunnarbeidene til det nye LHL-sykehuset på Gardermoen, en jobb til 45 millioner kroner, som faktisk ikke er helt uvanlig for bedriften. Ordrereserven er på hele 230 millioner kroner.

Hele spekteret

– Vi er knapt ute for å hente jobber selv. Vi får mange henvendelser fra et stadig større område, men mange må vi takke nei til, enten fordi de ikke passer vår profil eller vi ikke har kapasitet. Vi avviser flere enn vi priser. Likevel utvider vi kundeporteføljen litt for hvert år. Men våre faste kunder er vårt hovedfokus, og vi ønsker fortsatt tett kontakt med dem.

– Vi får gode tilbakemeldinger, ikke minst fordi vi leverer hele spekteret av tjenester, fra første spadestikk til siste beplantning utendørs. Vårt slagord er dessuten ”skuffer deg ikke”. Det gjør vi alt for å holde, sier Tor Eivind Nordby Vik.

0
0
0
s2smodern