0
0
0
s2smodern
Jula preger allerede arbeidsdagen hos OrbitArena på Jessheim. Avdeling Anker startet allerede i august med pakking av julepapir og bånd som skal ut i Europris-butikkene.

– Vi pakker noen hundre dispensere med slikt materiell. Dette er en typisk oppgave for oss, og slike oppdrag ønsker vi oss flere av, sier produksjonsleder Arnfinn Pedersen.

Han leder en arbeidsglad gjeng med ulike funksjonshemninger, men felles for dem alle er nøyaktighet, pålitelighet og arbeidsglede.

– Ferie er ikke alltid like populært hos oss. Her liker alle å stå på, sier salgssjef Vidar Kampelien.

Pakker varer

OrbitArena avdeling Anker er en såkalt VTA-avdeling. Det vil si at det kun er personer som har behov for varig tilrettelagt arbeid som får jobb her. Det er kommunene i området som eier bedriften, sammen med Akershus fylkeskommune og næringslivet. I dag har bedriften en rekke oppdrag, som pakking av bestikk for flyselskap, renhold og vedlikehold av plasttrau som brukes ved sikkerhetskontrollen på Gardermoen og flere oppdrag med pakking av varer og vareprøver.

Stor Jobbfrukt

– Vi har også en stor Jobbfrukt-avdeling med flere hundre kunder. Her samarbeider vi med Bama og har Gardermoen som vår største kunde. Avdelingen ligger på et jevnt nivå, selv om dette er følsomt med tanke på konjunktursvingningene, forteller Jobbfrukt-leder Magne Gran.

– Vi får ikke noe gratis i markedet, men må jobbe for å få nye kontrakter. Nye kunder får gjerne en omvisning for å få et innblikk i hvordan vi jobber og hva vi leverer, sier Vidar Kampelien.