0
0
0
s2smodern
Helt siden 1975 har Johan Rognerud drevet entreprenørvirksomhet i Sørum gjennom selskapet med samme navn. Etter at AF-Gruppen kjøpte bedriften i 2010 valgte Rognerud et par år senere å starte Ausen Transport AS.

Å dra i gang en sunn virksomhet i denne bransjen er ikke nødvendigvis bare enkelt. Johan Rognerud hadde lang erfaring, bred kompetanse og et stort nettverk på plass etter å ha drevet i anleggsbransjen i flere tiår, med kona Agnes M. Rognerud som administrativ ressurs. Uten denne ballasten hadde han neppe turt å starte på ny.

På det meste omsatte Johan Rognerud AS cirka 250 millioner kroner. I dag heter bedriften JR Anlegg AS, er heleid av AF-Gruppen og har sønnen Jon Arve Rognerud i sjefsstolen.

8 store biler i drift

- Min erfaring gjorde at jeg så hva markedet trengte, nemlig store semitrailere for større anleggsarbeid. Gjennom Johan Rognerud AS hadde jeg gjennomført store oppdrag på en rekke rikskjente veier og prosjekter, og det var der jeg så behovet for slik transport. Vi ble raskt enige med Transportsentralen i Lillestrøm (TSL), og i 2012 var fire Scania tippsemier på plass. I ettertid har vi skaffet ytterligere fire såkalte 4-akslinger og har totalt 8 store biler i drift, forteller Rognerud som har ansatt datteren Eva K. Rognerud-Merli som daglig leder. 

Datteren ga etter for presset

- Eva K. Rognerud-Merli ble kastet inn i oppgaven som daglig leder. Hun tok løyvekurs og teori på tunge kjøretøy, men førerkortet har således måttet vente. Da har jeg gyldig grunn til ikke å være vikar, den oppgaven får Johan stå for selv, sier hun med et smil. Hun styrer bilene i samarbeid med TSL og har ansvar for driften og økonomien i selskapet.

- Det har vært en rimelig bratt læringskurve for min del. Jeg hadde verken interesse eller kunnskap om transportbransjen før vi startet. Noe har jeg vel fått gjennom morsmelken, men det har for det meste omhandlet dosere og gravemaskiner. Johan brukte lang tid på å få meg med, jeg hadde fra før full jobb som daglig leder i Rognerud Eiendom AS og skulle eventuelt ta denne jobben «på si». Jeg var svært tvilende, men til slutt ga jeg etter for presset. Jeg angrer ikke den dag i dag, selv om det er en god del mer jobb enn det Johan skisserte i første omgang.

2016 ser lyst ut

- I dag har vi 10 ansatte i tillegg til en rekke vikarer som er inne med jevne mellomrom. Vi har også et stort nettverk av transportselskaper som gjør at vi kan stille med stor kapasitet på kort varsel. 

Det er litt tidlig å si, men det virker som at det er større aktivitet etter nyttår i år enn tilsvarende tid i fjor. Vintermånedene er alltid roligere, men vi er optimister og ser frem til å levere transporttjenester til flere store prosjekter i regionen, sier Eva K. Rognerud-Merli. Hun er daglig leder i både Ausen Transport AS og i Rognerud Eiendom AS som leier ut lokalene de benytter på Ausenfjellet industriområde i Frogner.

Planer for fremtiden

- Vi er opptatt av å overholde de bestemmelser som bransjen er pålagt, både når det gjelder kjøre-hviletidsbestemmelser, men også i forhold til lønn og arbeidsvilkår. Det er vanskelig å planlegge i denne bransjen, der lykkes vi ikke alltid, men målet vårt er sunn drift og god lønnsomhet og muligheten til å gi våre ansatte en trygg arbeidsplass, sier daglig leder Eva K. Rognerud-Merli. Om vi må utvide og tenke nytt før vi kommer helt dit vi vil være, så gjør vi det sier både far og datter.