0
0
0
s2smodern
I 26 år har Konsulent Team AS på Jessheim levert Elflex varmefolie til hele landet. Nå velger stadig flere alternativet til varmekabler. Og fordelene med varmefolie er mange.

Konsulent Team AS har syv ansatte hvorav fem er selgere. Kundene er de store elektrogrossistene og elektroinstallatørene i Norge. Så sterk markedsposisjon har Jessheim-firmaet at varmefolie uansett produsent blir omtalt som Elflex. 

– Med varmefolie kan vi bygge et komplett gulv fra 3,6 millimeter, forteller konsulent Magnus Hagen.

– Parketten og laminat kan legges rett på folien. Effekten er fra 40 watt pr kvadratmeter, og varmestrålingen gir en behagelig og jevn varme både på gulvet og i rommet for øvrig.

Daglig leder Heidi H. Wethal forteller at varmefolie fås til alle typer bruk.

– Vi har spesialfolie til vinduskarmer i gamle hus hvor det står kaldt fra vinduet og Ellers har vi takhimlinger med varmefolie. Folien er utmerket i både i gulv og tak, fordi den varmer det den treffer. Vi har glassdesignovner, speilvarme for å forhindre dugg og varme for hundehus og husdyr for å nevne noe. Vi har allerede varmefolie som er tilpasset passivhusstandarden.  Med nye produkter i porteføljen ser vi nye markeder åpne seg.  Derfor har vi også åpnet nettbutikk der vi selger produkter som er rettet mot sluttbrukermarkedet.

– Mange velger folie ved oppussing og rehabilitering. Folie er også godkjent i offentlige bygg som barnehager. Vi har varmefolie fra 40W pr.m2  og opp til 2000 watt effekt, beregnet på industri.

Salgssjef Stig Mistereggen forteller at Elflex er fullstendig vedlikeholdsfritt.

– Totalkostnaden for varmefolie er dessuten lavere enn på andre gulvvarmeprodukter og  – en tredjedel av prisen på vannbåren varme. Nye byggeregler som TEK-10 anbefaler elektrisk varme pga effektivitet, levetid og miljø. Sammen med en produktgaranti på 25 år er det et enkelt valg.

– På grunn av varmefoliens konstruksjon er dette produktet spesielt egnet til alle typer tregulv, i støpte gulv og på våtrom benyttes det lavtbyggende varmekabler da varmefolie ikke kan støpes ned i betong, sier Mistereggen som også understreker miljøgevinsten.

– Det er en myte at kabler og folie er mer energikrevende enn andre varmekilder. Snarere tvert i mot. Strømprisen i Norge er lav og strømmen nesten 100 prosent en fornybar. Våre løsninger med strålevarme i gulv, tak eller på vegg sikrer kunden en gunstig og ikke minst varig varmekilde.

Konsulent Team AS er etablert i 1990 og ble en del av det tsjekkiske storkonsernet Fenix Group i 2014. Fenix Group eksporterer produkter til hele 62 land. Elflex Varmefolie produseres i Skottland, mens varmekabler og andre produkter konsernet har produseres i europeiske land som Tsjekkia, Tyskland, Skottland og England.