Frydenbø Industri inn i nye lokaler

0
0
0
s2smodern
1. april 2017 flytter Frydenbø Industri AS ut av sine eksisterende lokaler på Skedsmokorset og inn i et nytt næringsbygg på Ausenfjellet Industriområde i Frogner. – Det vil gi hele organisasjonen et løft, sier daglig leder Mark Nikolajsen.

Frydenbø Industri AS er en del av Frydenbø Group som i år feirer sitt 100-års jubileum. Den oslobaserte avdelingen av den maritime divisjonen ble kjøpt av Frydenbø i 1986 og het frem til da William Knudsen AS, som ble etablert i 1929. Virksomheten utenfor Oslo har i dag 25 ansatte og er blant landets ledende innenfor salg og service på dieselmotorer og turboladere til en rekke skip, båter og industri. Frydenbø Industri har også kontorer og serviceavdelinger i Bergen, Ålesund og Øksfjord.

Gode resultater

- Vi mener vi har en bra beliggenhet for å betjene både vårt maritime og industrielle marked. Fra Oslo kommer vi oss raskt ut med direkte fly til kysten, og med hensyn på logistikk for betjening av reservedeler er vi omgitt av alle de store transportselskapene retten utenfor døren. Samtidig pleies store deler av vårt industrimarked på Østlandet, sier Mark H. Nikolajsen. Han leder en virksomhet som leverer gode resultater, på tross av et tøft og krevende marked. De har som mange andre virksomheter vært gjennom nedskjæringer, men står nå med en sterk organisasjon, veltrimmet og konkurransedyktig.

Øker bemanningen

Frydenbø Industri deler lokaler med sitt søsterselskap Frydenbø Schottel Nordic AS, som er deleid med tyske Schottel GmBh. Dette selskap driver service i Norge og Sverige på Schottel sine propellanlegg og leverer flotte resultater og ser også lyst på fremtiden. Til sammen har de to virksomheter 15 medarbeidere på verkstedet. Her er det flinke motormekanikere, spesialister på turboservice samt spesialister på propellanlegg og automasjon. I staben inngår også to lærlinger. På kontorene etterstreber vi å holde en generell høy teknisk kompetanse for å ivareta kundenes behov i alle led. - Slik det ser ut nå får vi trolig behov for å ansette ytterligere to medarbeidere – en motormekaniker og en elektriker, sier Nikolajsen.

Tenker langsiktig

Det nye næringsbygget på Ausenfjellet Industripark blir satt opp og innredet etter en bestemt kravspesifikasjon. Det blir både stor vaskehall og 40+20 tonn traverskran over hele byggets bredde og høyt nok under taket til å ta inn store propellanlegg for service.

Bygget blir også satt opp med utvidelsesmuligheter, men størrelsen er mer tilpasset vårt behov. Vi får 600 kvadratmeter kontorer og 1050 kvadratmeter verksted til disposisjon. Her har vi gode muligheter for å vokse å drive en langsiktig, sier Mark H. Nikolajsen.

Fakta:

• Frydenbø Group er et familieeid konsern med virksomhet innen fire forretningsområder - Bil, Marine, Eiendom og Maritim Industri. Entusiasme har vært en drivkraft i 100 år.

• Frydenbø Industri AS i Oslo leverer og har service på motorer og utstyr fra ABC, Baudouin, Deutz og Sisu. I tillegg har de turbo service og leverer turboer fra KBB og Napier. QuantiParts er også et viktig agentur med deler for Deutz/MWM medium speed diesel motorer.