fbpx

Norske kasseløsninger tar markedsandeler


I sitt første driftsår omsatte Unipos AS på Skedsmokorset egenutviklede kasseløsninger for cirka 4 millioner kroner. Neste år budsjetterer de med å passere 20 millioner og har store forventninger til sine nye og innovative løsninger.

- Det er ikke mange aktører i markedet som produserer sin egen software. Forløperen til Unipos startet dette arbeidet i 1994, og videreutviklingen pågår fortsatt i samarbeid med våre kunder. Det betyr at vi har et meget stabilt system som er både gjennomarbeidet, pålitelig og samtidig svært brukervennlig. Vår leverandør av apparatene er dessuten norske Lexit som har hovedkontor i nabolaget. Vi har med andre ord full kontroll på det vi leverer og vi skal levere 100 prosent kvalitet til alle våre kunder, sier økonomisjef i Unipos AS, Christian Engen.

Etablering utenlands

I dag finnes kundene til Unipos blant små og mellomstore bedrifter, det såkalte SMB-markedet. Her vil bedriften også ha fokus i årene fremover, men arbeidet med å etablere en fullverdig kjedeløsning, som kan ivareta behovene til de store butikkjedene, er i gang. Unipos har offensive planer på alle nivåer og bransjer, også utenlands.

- Vi ønsker å etablere oss på sikt i både Sverige og Danmark. Vi ser allerede potensialet og behovet for innovative løsninger her i Norge og som et naturlig ledd i utviklingen vil vi også satse nordisk, sier økonomisjefen.

Fokus på god kundeopplevelse

Unipos har sterkt fokus på kundeopplevelsen gjennom sine produkter og tjenester. De har bygget opp bedriften slik at deres kunder skal få alt på ett sted; komplette løsninger, support, salg, logistikk og produksjon. 

- I dag er vi veldig gode på support, og våre kunder får alltid svar enten det er innenfor eller utenfor vanlig arbeidstid. Vi har planer om å ta kundeopplevelsen til et sted vår bransje aldri har vært. Det omfatter alt fra design, service, innovative løsninger og kvalitet. Vi skal levere 100% i alle ledd. Vi er gode på mye av dette i dag, men vi skal bli enda bedre. Samtidig er kundene sentrale i vår utvikling av moderne og brukervennlige løsninger, slik det har vært de siste 20 årene.

Ny Smart kasse for kasseloven

Mellom 60 000 og 100 000 norske virksomheter må i løpet av de neste par årene bytte ut sine kassesystemer med nye som tilfredsstiller de nye kravene i det som omtales som kasseloven. De aller fleste er i kategorien små og mellomstore bedrifter, som i dag ofte har en eldre såkalt knappekasse. Unipos har store forventninger til dette markedet og sitter klare med en liten smart løsning de har kalt Smartkasse, som er spesialtilpasset nettopp mot de mindre bedriftene. Til en meget konkurransedyktig pris kan alle skaffe seg en moderne, norskutviklet alt-i-ett kasseløsning med kundeskjerm, kvitteringsskriver, som støtter den nye kasseloven.

- Etter en lang periode med utvikling og jobbing er vi klare til å sende ut flere tusen av disse løsningene når bestillingene kommer. Selv om dette ofte er mindre kunder vil de oppleve samme brukervennlige systemet, servicegrad og like god support som andre. Vi skal være en betydelig aktør i markedet og vise at vi kan levere topp kvalitet uansett bransje og størrelse.

Flere vil være med

Selv om Unipos fortsatt er en liten leverandør ser de potensialet for god vekst fremover og de står klare til å ta sin del av totalmarkedet.

- Vi har vokst fra to til ti ansatte på få år og har flyttet inn i moderne lokale for kort tid tilbake. Her skal vi vokse ytterligere, og vi opplever stadig henvendelser fra kollegaer i bransjen som ønsker å være med på utviklingen hos oss. I den fasen Unipos er i nå, trenger vi både seniorer og juniorer for å bygge ytterligere kompetanse i alle ledd. Vi bygger sten på sten samtidig som vi har det gøy, sier Christian Engen.

0
0
0
s2smodern